Від перестановки місць доданків сума не змінюється

12 серпня 2023, 12:13
Власник сторінки
Инженер технолог ракетного топлива
0
23
Від перестановки місць доданків сума не змінюється

Ми сподіваємось на краще майбутнє

Я підтримую Президента. Підтримую голову його офісу. Підтримую наш Уряд. У існуючих умовах важко було б зробити більше, ніж вони роблять. Особливо у зовнішньополітичних питаннях.

Але точить мене хробак сумніву, коли я перекладаю погляд на внутрішні питання. Відразу ентузіазм щодо нашого майбутнього, на яке всі ми сподіваємося, помітно згасає.

Ось пішли новини, що на наступні вибори президентська партія піде з іншою назвою. І 80% нинішніх депутатів до списків не потраплять. Відразу виникає питання: а що це змінить? Наскільки змінить наше життя? Хабарі скасують і всі інші корупційні складові?

А згідно якої виборчої системи відбудуться ці вибори не згадується. І це може означати, що не зміняться ні порядок формування партійних списків, ні функції депутатів. Виявляться у списках ті, хто ближче до перших осіб. І ті, хто грошей дасть за своє місце. Все так знайоме.

За які гроші партії підуть на вибори? За ті, що дадуть із бюджету? Серйозно? Та їх на листівки не вистачить. Значить їм дасть хтось інший. Хто, і що потім вимагатиме на взамін?

Функціональні можливості обранців знову виявлятимуться не в питаннях законодавчої ініціативи, а в питаннях лобіювання чиїсь інтересів. І в цих устремліннях не буде жодної краплі грошових побажань? Вірите?

Не така вже потреба у повній зміні прізвищ, як необхідність зміни правил. Щоб неможливо було робити те, від чого ми, дивлячись сьогодні на владу, хапаємося за голову. Зробити депутата дієздатним та потрібним суспільству неможливо нескінченно змінюючи їх одного на іншого. Та й прибираючи одних, ми залишаємо їх держслужбовцями І рангу І категорії (найвища категорія, ранг міністра) із зобов'язанням згідно із законом працевлаштувати їх відповідним чином (не нижче).

Я вже висловлював свою думку, що треба робити із виборчою системою, і з врегулюванням лобістської діяльності. Для цього потрібно працювати у законодавчому плані вже сьогодні. Інакше втратимо і наступне скликання парламенту. Потрібно нарешті серйозно взятися і за судову вертикаль. Яка має стати на захист чесних неолігархічних виборів. Зі зняттям з них будь-якого кандидата за будь-яке фінансове порушення.

Але не видно ентузіазму у цьому напрямі. Зрозуміло, що першим особам не до цього. А чиновники, які відповідають за цей напрям? Їм це не треба. Їх усе влаштовує. Ось і залишається лише змінювати назву партій та прізвища в них. Але від перестановки місць доданків сума не змінюється. А хочеться іншого!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.