На гребені хвилі , або хто такий політик-модератор

24 липня 2021, 22:03
Власник сторінки
Предприниматель
0
48
На гребені хвилі , або хто такий політик-модератор

Політик чи державник? Який тип діяча буде затребуваний українцями у майбутньому?

                                                            На гребені хвилі

                              або як скористатися  владою для розбудови держави

  Політик чи державник? Який тип діяча буде затребуваний українцями у майбутньому?

Як відомо – політик думає про майбутні  вибори , а державник переймається майбутнім країни і майбутнім своїх співгромадян. Яке майбутнє у нашої країни і діячі якого типу  будуть спроможні стати владою ?

Спробуємо розібратись.

Усі попередні роки український виборець покладався здебільшого на популістів  і на тих політиків, які гарно і красиво «продавали» свою політичну силу. Не стала винятком  і остання політична сила , яка зайшла до владних кабінетів. Але, не дивлячись на свою багатообіцяючу назву, «Слуги народу» так і не стали слугами по своїй суті , а відразу після перемоги перетворилися на «господарів» життя. І жителі України  це чітко відчули і зрозуміли. І саме цей факт прискорив трансформацію українського виборця і саме цей стан речей привів до того , що не дочекавшись навіть другої річниці роботи нової Верховної Ради, люди у своїй більшості бажають перезавантаження  Верховної Ради і  Уряду . І саме ця хвиля невдоволення українців , і саме це розуміння людей , що їх вкотре обдурили, відкриває вікно можливостей для нової генерації державних діячів. На мою думку, це вікно можливостей триватиме від кількох місяців до одного року і ті активні і прагматичні сили , котрі зможуть консолідуватись і використати правильно наявний шанс, будуть здатні опанувати електоральну хвилю і опинитись на гребені політичного життя України.

  Маю сміливість передбачити , що найбільш затребуваними  з боку суспільства будуть не політики класичного штибу , а сучасні діячі – модератори. Це діячі, які зможуть відмовитись від популізму , від споглядання на персональні рейтинги , а усю свою енергію і сили своєї команди скерують на реалізацію конкретних кроків , які покращать життя українців. І головною перевагою таких модераторів  буде здатність знаходити і об’єднувати навколо національної концепції людей , які вміють генерувати ідеї  і втілювати заплановане.

Чи є шанс у існуючих політиків оновитись та осучаснитись ? На моє переконання – ні. І не тому , що вони чогось не розуміють або не вміють. Просто їх політична мотивація не відповідає потребам суспільства і вони продовжують робити те , що їм дозволяють громадяни. А поки що їм дозволено бути «господарями» в українській хаті. Але часи змінились і багато людей з простого електорату стають справжніми громадянами і хочуть буди господарями свого життя і вимагають , щоб державні діячі були дійсно «слугами народу» не по назві , а по своїй суті.

  І тепер головне питання : як таким новим діячам скористатися існуючим вікном можливостей щоб потрапити до влади?

 На мою думку для цього слід використовувати нестандартні  і нешаблонні механізми. Спробую пояснити , що я маю на увазі.

 На  сьогоднішній  день в нашій країні існує два основних способи, як потрапити до влади. Перший – це класична розбудова політичної організації , яка вимагає довготривалої і кропіткої роботи , і другий- це «спонсорство» великого капіталу , яке дозволить утримувати «політичну структуру» і забезпечить доступ до медійного ресурсу. Але існує і третій  варіант і саме в ньому я вбачаю перспективу . Для цього потрібна не дуже чисельна, але згуртована  група однодумців , які «хворіють» долею країни і які здатні взяти на себе місію «отцов основателей». Вони мають показати суспільству прості і реальні механізми для зміни життя українців на краще і при цьому вони мають надати  переконливі аргументи  своєї  власної незаангажованості  і відданості задекларованим цілям. Ця група однодумців має залучити до обговорення , напрацювання та реалізації визначених цілей якомога  ширшу аудиторію незалежно від статусу , віку , посади. Одним словом, залучити спільноту до участі в «перебудові» країни. І саме ті небайдужі люди , яких  має бути декілька тисяч, і прийматимуть участь  у зміні життя країни. Фактично ця багато чисельна група активних громадян і будуть у традиційному  розумінні «політичною структурою», яка буде втілювати перебудову країни , а група   «отцов основателей» буде модерувати і координувати  ці  дії.

Що стосується інформаційного забезпечення , то звичайної  підтримки великих ЗМІ не слід очікувати , а потрібно створювати такі інформаційні приводи , щоб відомі і не дуже відомі ЗМІ самі були зацікавлені у висвітленні інформації , яку будуть продукувати «модератори». І чим більш затребуваною і  перспективною буде продукована інформація, тим з більшою силою буде підніматись у суспільстві електоральна хвиля і необхідно лише утриматись на гребені цієї хвилі  для того , щоб втілити в життя заплановані зміни.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: політика,влада,громадяни,Розбудова України
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.