ЗНАЙТИ ЩУРІВ В ХАТІ !

30 вересня 2020, 08:32
Власник сторінки
журналіст ГРОМАДЯНСЬКОГО РУХУ "ПРОТИ КОРУПЦІЇ ДЕПУТАТІВ БОРИСПІЛЬЩИНИ"
0
1017
ЗНАЙТИ ЩУРІВ В ХАТІ !

Дешевих спокус багато, але вони занадто коштовні потім

Не кожен громадянин нашої величезної в тому числі за розміром країни може звернути увагу на проблеми того чи іншого регіону. Хоча проблеми ці в цілому дуже схожі. Розглядаючи карту регіонів Київщини, які будуть утворені після закінчення процесу децентралізації не можна залишити поза увагою Золочівську ОТГ, яка утворилася внаслідок об’єднання трьох сіл Гнідин, Вишеньки та Петропавлівське.

Важливо почати з начебто непримітних оку фрагментів. Так буває, коли пірнаєш у гасла, обіцянки, а потім виходить, що треба ж і відповідати за свої сентенції. При чому навіть ще й до виборів, коли ніхто не взяв на себе відповідальність в запальних диспутах та промовах.

Особливість згаданої ОТГ полягає не тільки в близькості до столиці, а й у тому, що це буде одна з найменших ОТГ за кількістю мешканців на Київщині. Знову ж так таки, звернімо увагу. Тут зареєстровано всього 5700 виборців. Якщо розділити кількість виборців на 22 депутатських мандата у складі ради майбутньої ОТГ, то виявиться що за кожного депутата припадає приблизно 260 виборців. І це важливий показник, який треба взяти до уваги.

Для когось це може здаватись поверхневою статистикою, сухими цифрами, але насправді, при маніпуляціях – виборців і громадян України – вони мають доленосні фактори. Фактори, які впливають зрештою на всю нашу країну. З рештою це і є нашою долею, на яку ми потім частенько нарікаємо.

По суті.

Ось конкретний приклад…

Раніше депутатський корпус Гнідинської та Вишеньківської сільських рад разом складав 36 осіб. Тобто після об’єднання громад та утворення ОТГ 14 осіб, які виконували свої обов’язки останні 5 років не зможуть потрапити до складу нової ради. Увага! Для них просто не вистачить мандатів. Для чого це тоді робилось? І це питання перш за все до виборців. До нас с вами, шановні виборці. До нашої відповідальності і спроби хоч на мить уявити власне майбутнє і майбутнє своїх дітей та онуків. 

Чи ви керуєтесь, коли роблять свій вибір?

Це ж не просто «галочка» в бюлетені.

Зупиніться і подумайте…

Дешевих спокус багато, але вони занадто коштовні потім.

 

Повернемось до предмету розповіді. Згідно офіційних відомостей виборчої комісії кандидатами в депутати із числа діючих депутатів зареєструвались: в Гнідинській сільській раді – 6 осіб із 14, в Вишеньківській сільській раді 11 осіб із 22. І якщо з Гнідинськими депутатами все більш менш зрозуміло, бо в Гнідині завжди були дисципліна та порядок, то в Вишеньках не завжди було все так безхмарно. Начебто все було добре. Питання – для кого? Подейкують (не будемо говорити остаточно). що на сесії Вишеньківської сільської ради постійно виникали суперечки через діяльність земельної комісії. Яка то «протягувала» на сесію сільської ради питання, які не були погоджені належним чином, то безпідставно відмовляла, незважаючи на те, що всі необхідні документи були оформлені.

Важливо звернути увагу на певні вкрай важливі деталі! Придивіться уважно до того, що причиною згаданих суперечок було те, що рішеннями Вишеньківської сільської ради в  період з 2015 по 2020 роки прийнята значна кількості рішень про надання у приватну власність або користування земельних ділянок, які знаходячись в межах села Вишеньки не перебувають у комунальній власності, а є державними землями, тому Вишеньківська сільська рада не має повноважень розпоряджатись ними.

Це лише перший мотив. І він є прологом до наступної розв’язки.

Зазначені порушення стосувались здебільшого земельних ділянок, що знаходились у користуванні ДП «Бориспільський лісгосп», та Управління водних ресурсів. Тобто належать до земель лісового та водного фондів. 

Приймаючи рішення щодо надання цих земельних ділянок у приватну власність чи користування депутати Вишеньківської сільської ради здійснювали незаконне вилучення земель державної власності, що становить склад злочину, передбачений статтею 364 Кримінального кодексу України (Зловживання владою або службовим становищем).  

 

Організаторами цієї злочинної схеми, були депутати Вишеньківської сільської ради  

·         Харлан Андрій Вікторович, депутат Вишеньківської сільської ради, член земельної комісії

та

·         Горбач Олександр Васильович, депутат Вишеньківської сільської ради, член земельної комісії,

які заручившись підтримкою інших членів комісії «протягували» ці незаконні рішення, оскільки вони мають більшість голосів в комісії, а потім, використовуючи свій вплив на деяких депутатів, керуючись корисними інтересами, переконували депутатів щодо прийняття цих незаконних рішень на сесії Вишеньківської сільської ради.

 

Здійснюючи ці дії вищезазначені депутати Вишеньківської сільської ради порушували норми статей 55-57 Земельного кодексу України, статті 24 Закону України "Про регулювання містобудівної діяльності", вимог статті 118 Земельного кодексу України та цілу низку інших нормативно правових актів. 

Точну кількість таких випадків скоєних злочинним угрупованням депутатів Вишеньківської сільської ради за період з 2015 по 2020 роки встановить слідство, але вже відомо, що рахунок йде на сотні.

Цікавою ілюстрацією цієї схеми є рішення прийняті під час сесії 03.08.2020 року, коли вищезазначені депутати, напевно побоюючись що їх можуть знову не обрати, «допилювали» все що було можливо. 

Так рішенням №2260-64-VII від 03.08.2020 року надано дозвіл на розробку проекту землеустрою щодо відведення у приватну власність земельної ділянки громадянці для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських споруд та будівель площею 0,1096 га в с.Вишеньки по вулиці Пушкіна. Однак при цьому ця земельна ділянка знаходиться на землях водного фонду (канал) та землі державної власності – ліс ДП «Бориспільський лісгосп».  ЇЇ місце розташування не відповідає Генеральному плану та Плану зонування с. Вишеньки, а  землекористувач ДП «Бориспільський лісгосп» на надавав дозволу на вилучення у нього частини земельної ділянки.

 

Аналіз документів ДП «Бориспільський ЛісГосп» з лісовпорядкування та Державний акт на постійне користування землею підтверджують протиправність прийнятого рішення. А Управління водних ресурсів підтверджує наявність водного об’єкту в межах відведення зазначеної  земельної ділянки.

 

Ще одним рішенням на цій же сесії  03.08.2020 року надано дозвіл на розробку проекту землеустрою щодо відведення у приватну власність земельної ділянки громадянину для ведення особистого селянського господарства площею 0,15 га в с.Вишеньки по вулиці Центральна.

При цьому земельна ділянка знаходиться у користуванні ДП «Бориспільський лісгосп»  а її місце розташування не відповідає Генеральному плану та Плану зонування с. Вишеньки. 

 

За цією ж самою злочинною схемою на сесії 03.08.2020 року надано дозвіл на розробку проекту землеустрою щодо відведення у приватну власність земельної ділянки громадянці для ведення особистого селянського господарства площею 0,0524 га в с.Вишеньки по вулиці Садова, при цьому як і в попередніх випадках зазначена ділянка відносилась до земель державної власності - ДП «Бориспільський ЛісГосп».

Адже, згадані діяння депутатів Харлана та Горбача підпадають саме під Кримінальний кодекс України.

Коли ми нарікаємо на те, що хтось винен у всіх негараздах то завжди спадає на думку що щури знаходяться поруч, прямо в хаті в якій ми з вами хочемо навести лад і створити добробут. Тому може треба почати шукати цих щурів і не дати їм можливості знову бути обраними в депутати і знову впустити в нашу з вами хату, щоб потім не відчувати сморід не здогадуючись від кого так тхне.

Краще зараз не допустити в новостворену громаду щурів з нечесними намірами.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.