Від шлюбних афер до земельної корупції - життєвий шлях Андрія Харлана

03 вересня 2020, 15:56
Власник сторінки
журналіст ГРОМАДЯНСЬКОГО РУХУ "ПРОТИ КОРУПЦІЇ ДЕПУТАТІВ БОРИСПІЛЬЩИНИ"
0
890
Від шлюбних афер до земельної корупції - життєвий шлях Андрія Харлана

Члени громадянського руху «Проти корупції депутатів Бориспільщини» відкривають виборцям очі на темні сторінки біографії і діяльності «народних» обранців.

Як відомо, процес децентралізації вступив в Україні в фінальну фазу. Передача значних повноважень та бюджетів від державних органів органам місцевого самоврядування дозволить, нарешті, впроваджувати в життя програми розвитку громад. Однак, ці програми  входять у протиріччя з планами окремих місцевих депутатів, ділків від політики, які прагнуть ще більше набити собі кишені, розпродаючи ту землю яку не встигли розікрасти та продати їх попередники.

Аби розставити всі крапки над «і», відкрити, нарешті, очі людям на дії «народних» обранців, громадянський рух «Проти корупції депутатів Бориспільщини» розпочинає складну моніторингову місію і буде доносити до відома виборців інформацію про злочинну діяльність таких депутатів, паралельно інформуючи з цього питання і правоохоронні органи.

У цій публікації мова піде про діяльність депутата Вишеньківської сільської ради Андрія ХАРЛАНА, який є членом земельної комісії Вишеньківської сільської ради та фактично керує нею.

Отже, балотуючись до сільської ради у 2015 році він працював менеджером з логістики. Починаючи с 2016 року матеріальне становище Харлана, згідно його офіційних декларацій виглядає наступним чином:

Рік

Розмір

2016

71194 грн.

2017

112138 грн.

2018

44955 грн.

2019

взагалі нічого не заробив, однак придбав автомобіль NISSAN за чверть мільйона.

2020

офіційної інформації про дохід немає, але придбав автомобіль TOYOTA PRADO за півтора мільйона

Таким чином, офіційний заробіток Андрія Харлана за останні 4 роки склав 228287 грн, тобто в середньому 57000 на рік, або менше 5000 грн. на місяць.

При цьому, Харлан не справляє вигляд людини яка, потерпає від гострої нестачі коштів. І цьому може бути два найбільш ймовірні пояснення: або у нього є старі  запаси коштів, які він заробив ще до моменту обрання депутатом і які «забув» зазначити у декларації; або вже будучи депутатом він здійснює якісь оборудки, які дозволяють йому отримувати значні кошти.

Детальний аналіз його діяльності показав, що вірними є обидва варіанти. До того, як задурити голову вишенківцям і стати депутатом, Харлан шліфував майстерність, задурюючи голови дівчатам. Він залучав їх до протизаконної схеми «одруження з іноземцями», аби шляхом підробки документів,  надати іноземцям можливість проживати на території нашої країни.

Як свідчать матеріали кримінальної справи, яка знаходиться у провадженні НАБУ, більшість таких іноземців мали проблеми із законом у себе на батьківщині, а тому були змушені переховуватись в Україні. За даними слідства, Андрій Вікторович Харлан входив до складу злочинної групи та згідно розподілу обов’язків відповідав за підбір дівчат.  За що і отримував винагороду,  яку сплачував іноземець - по декілька тисяч доларів за кожну обмануту дівчину. Зазначимо, що таких дівчат було задіяно декілька десятків.

Не менш цікава і історія дохідної діяльності Харлана у земельній комісії Вишеньківської сільради, де він, вступивши у змову з депутатами Горбачем та Крикуном, створює штучні перепони в усіх земельних питання, які відносяться до компетенції сільради.

Зокрема, через земельну комісію «не проходить» жодне питання «не погоджене» з Харланом. Вартість «погодження» становить від 2 до 5 тисяч доларів, більшість з яких залишається в кишені самого Харлана.

Якщо навіть рішення неможливе, з правової точки зору, але дуже комусь потрібне, все питання – в ціні питання, яку встановлює Харлан.  

За прикладами далеко ходити не треба. Нещодавно у групі громади Вишеньки у мережі Facebook з’явилась інформація, що на минулій сесії сільради, яка відбулась 03 серпня, Харланом та його подільниками Горбачем і Крикуном, які посилаючись на позитивний висновок земельної комісії (тобто свій власний висновок, оскільки вони є більшістю в земельній комісії – прим.) були продавлені низка незаконних рішень щодо надання у приватну власність земельних ділянок, які розміщені на землях водного фонду та лісових землях, що не відносяться до компетенції сільської ради а відносяться до інших органів державної влади. І ще декілька аналогічних рішень.

Зазначимо, це все відбулося тільки на одній сесії сільради! Куди при цьому дивляться правоохоронні органи? Оце ми і побачимо у відповіді на офіційне звернення громадянського руху «Проти корупції депутатів Бориспільщини».

Далі буде!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Земля,громада,місцеві громади
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.