Як ковід став на службу російській пропаганді

29 травня 2020, 19:44
Власник сторінки
0
36
Як ковід став на службу російській пропаганді

пандемія у поміч

Днями члени проекту «Кіб.орг», українські актитивісти, опублікували на сайті http://lost-kib.org/article/damp-elektronnoi-poshti-pomichnika-surkova-i-organizatsiya-manipulyuvannya-svidomistyu-lyudey-vladoyu-rf інформацію як уряд РФ маніпулює свідомістю своїх громадян і вводить в оману іноземні держави, використовуючи тему поширення коронавірусу.

Мова йде про дамп електронної пошти громадянина РФ - Рапопорта Бориса Яковича, який майже 10 років працював безпосередньо під керівництвом Суркова, в пресі його також називали куратором Новоросії. Свій гучний і несподіваний відхід з управління президента з соціально-економічного співробітництва з державами СНД, Абхазією і Південною Осетією в кінці 2014 року він публічно пояснював станом здоров'я.

Судячи з переписки з Рапопортом працює Соколова Катерина Микитівна, керівник Департаменту стратегічних досліджень і прогнозування Експертного інституту соціальних досліджень (ЕІСІ), к.п.н., +7 (916) 6043329, sokolova@eisr.ru. Соколова готує документи, довідки, презентації.
У пошті зустрічаються й інші політтехнологи, наприклад досвід Іспанії і Португалії по коронавірусу узагальнює Кузнецов Гліб Сергійович, член ради директорів і керівник експертної ради ЕІСІ.
Соціологічними дослідженнями займається Макаренко Борис Ігорович, завідувач кафедри Центру політичних технологій Вищої школи економіки.
Рапопорт займається виборами, курує обрання кандидатів від партії влади в Примор'ї і Санкт-Петербурзі, а з кінця 2019 року активно працює над організацією голосування за зміни до конституції РФ, що де-факто є узурпацією влади нинішнім президентом. Працює Рапопорт на Сергія Кирієнка, до виступів якого пишуть тези, готують аналітичні матеріали та довідки.
Починаючи з середини березня в регулярному огляді проблем і ризиків, що є одним з робочих документів, з'являється тема коронавіруса як фактора ризику, який може негативно вплинути на голосування за зміни до конституції.
У кінці березня політтехнологи виявили стурбованість, у тому що Путін виглядає не досить привабливо на тлі лідерів західних країн, які приймають рішучі заходи, особисто беруть участь в нарадах по COVID-19 і багато виступають в ЗМІ та соціальних мережах.
Цитата:
Обращения к нациям: риск негативного сравнения Путина с лидерами западных стран на фоне распространения коронавируса
В период с конца февраля по середину марта ведущие лидеры западных стран выступили с публичным обращением к гражданам от 2 до 4 раз. Премьер-министр Великобритании Борис Джонсон дает ежедневные брифинги с 16 марта. На фоне международного опыта возникает риск обвинений в адрес Президента России в сокрытии информации о распространении вируса, либо в недостаточном внимании к проблеме. Президент США Дональд Трамп комментирует информацию о коронавирусе с января на публичных мероприятиях и в Twitter. В настоящий момент Трамп каждый день выступает по теме перед журналистами. 

Проведене соціологічне дослідження свідчить про вплив на громадян «фактору вірусу», тому політтехнологами приймається рішення про використання його при підготовці населення до голосування за зміни до Конституції РФ.

Для промивки мозків аудиторії політтехнологи створюють технічне завдання для інформаційних каналів, в якому прописують чіткі рекомендації ЗМІ як треба правильно відображати життя.
З березня журналісти повинні давати військові зведення з коронавірусного фронту, при цьому медикам і журналістам дана команда не розповідати про реальну кількість хворих, а також померлих. 

Цитата:
Репортажи с мест по сюжету коронавируса должны напоминать репортажи с мест ведения боевых действий, причем в большинстве своём не из Москвы и Санкт-Петербурга. Вот корреспондент вместе с врачами в защитной одежде едет с врачами по вызову к больному, позвонившему в скорую где-нибудь под Саратовом. Тут не подтвердилось. Там принято решение о госпитализации. Вот губернатором или мэром (местным представителем оперштаба, санитарным врачом области и т.п.) разбирается сигнал о невыезде скорой к больному с «похожими симптомами». Выясняется, что это грипп или что вызова не было (фейк или ошибка). Или что не хватает скорых, изоляторов в местных больницах, тут же идет запрос на перевозку людей с симптомами в другой населенный пункт. Кому-то — благодарность, кого-то снимают с должности. 

У довідці від 9 квітня рекомендовано демонструвати позитив, акцентувати увагу на роботі лікарів, а на невигідні для влади теми накласти табу.

Аналіз переписки кремлівського чиновника Бориса Рапопорта вказує на активне використання теми пандемії функціонерами РФ для досягнення політичних цілей. Роботу команди, яка безпосередньо займалася підготовкою населення до голосування за зміни до конституції, перепрофілювали на коронавірусну тематику. На основі залучення населення в проблему карантину кремлівські технологи готують грунт для майбутніх політичних маніпуляцій. ЗМІ й експертне середовище знаходяться в прямому підпорядкуванні у владних структур і виконують їх рекомендації та розпорядження. Інформація про кількість хворих та померлих носить не реальний, а політичний характер, що говорить про неприпустимість довіри російським офіційним інформаційним джерелам.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Россия,Коронавирус,коронавірус
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.