Нові виклики, нові можливості

28 квітня 2020, 17:40
Власник сторінки
Народный Депутат
0
14
Нові виклики, нові можливості

Вже не раз писали, що ієроглиф, який читається як «криза» водночас позначає й можливість.

Нові виклики, нові можливості

    Вже не раз писали, що ієроглиф, який читається як «криза» водночас позначає й можливість. На мою думку, це дуже точно визначає особливості нинішнього періоду. Так, зараз складно всім - хтось втратив роботу тимчасово, хтось змушений був закрити свій бізнес повністю і навряд чи зможе відновити після завершення карантину.

Так, діти навчаються дистанційно, але ж чимало й батьків, які обрали форму дистанційного навчання для своїх дітей ще задовго до пандемії, бо їм так зручніше! Не виключено, що чимало батьків і після завершення карантину виявлять бажання продовжувати практику дистанційного навчання своїх дітей. А це означає, що почнуть інтенсивно розвиватися навчальні заклади, що практикують саме навчання on-line.

Закриття продовольчих ринків вже стимулювало малих виробників сільськогосподарської продукції запровадження доставки своєї продукції безпосередньо споживачам. І цей напрямок також вже активно розвивається і після завершення карантину можна прогнозувати зростання обсягів таких сервісів. Адже раніше значна кількість одноосібників просто за багаторічною звичкою чекала, коли до них приїдуть посередники і оптом за часто заниженими цінами на місці купить вирощене збіжжя, овочі, фрукти тощо. А жителі міст потім змушені будуть купувати вже за завищеними цінами ту ж саму продукцію на ринках. Тепер ситуація, певен, зміниться і виробники, яким через закриття ринків довелося  набути сучасних навичок ведення бізнесу із запровадженням доставки, продовжать і розвиватимуть цей напрямок діяльності. Про те, скільки вже зараз з'явилось у містах сервісів з доставки до дверей покупця і продуктів харчування, і іншого різноманітного краму, годі й казати! Так, зараз ціни за доставку подекуди завишені, але після карантину той, хто захоче розвивати цей бізнес і далі, буде змушений знижувати вартість своїх послуг, аби втриматися на ринку в умовах конкуренції, що буде неминучо зростати.

На роботу в on-line режимі перейшло чимало підприємців, не виходячи з дому громадяни можуть не тільки вивчити іноземні мови, а й навчитися малювати чи навіть грати на музичних інструментах! Проте чимало саме малих чи середніх підприємств, з огляду на специфіку своєї роботи, у віддаленому режимі працювати не можуть, отже, зазнають чималих збитків внаслідок запровадження жорстких карантинних заходів. І саме таким підприємствам і підприємцям ми, як держава, маємо допомогти відновитися після завершення карантину! І влада практично в цілодобовому режимі розробляє план реалізації необхідних заходів. Зокрема, кредити можна буде взяти не тільки під 5 -7 - 9%, як передбачено одноіменною програмою, а у деяких випадках відсоткова ставка буде дорівнювати 0! Розробляється й низка інших заходів, спрямованих на підтримку розвитку малих та середніх підприємств, створення робочих місць, матеріальну підтримку найменш захищених верств населення. Проте, я вважаю, крім державних програм, що вже розроблені чи перебувають у процесі розробки, маємо розробити та запровадити якнайширшу загальнодержавну просвітницьку програму особливостей започаткування та розвитку власного бізнесу для тих, хто захоче створити робоче місце для себе та хоча б кількох людей довкола себе. На моє переконання, крім доступних довготермінових кредитів ми повинні дати людям отримати й необхідні знання! І тоді вже точно той ієрогліф, який зараз так часто згадують, в Україні читатимуть виключно як МОЖЛИВІСТЬ!



Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.