Рік викликів. Рік випробувань.

22 квітня 2020, 18:52
Власник сторінки
Народный Депутат
0
25

Рік тому 73% виборців нашої держави на виборах Президента України віддали свої голоси за Володимира Зеленського.

Рік викликів. Рік випробувань.

   Рік тому 73% виборців нашої держави на виборах Президента України віддали свої голоси за Володимира Зеленського. Навряд чи хтось міг передбачити, наскільки складним виявиться цей рік, які виклики постануть перед Президентом особисто та перед нами, хто входить до складу його команди. Хоча значну частину завдань, які доведеться вирішувати, ми бачили ще до виборів. Одним із найголовніших стала боротьба з корупцією, яка пронизала усі сфери суспільного життя - від дитсадків та житлово-експлуатаційних контор до сесійної зали українського парламенту. Навіть після президентських виборів високопоставлені корупціонери зробили спробу узаконити свої дії та безвідповідальність за корупцію, причому зробили це з використанням Конституційного Суду! Вони, думаю, абсолютно свідомо виписали статтю про кримінальну відповідальність за незаконне збагачення таким чином, що вона суперечила Конституції України, тож Конституційному Суду не залишалось нічого, крім як визнати цю статтю неконституційною. А рішення КСУ, як відомр, оскарженню не підлягають. Тож нам довелося починати цю роботу фактично з нуля. Та ми з цим впорались, і покарання за незаконне збагачення не тільки повернули до ККУ , а ще й передбачили на законодавчому рівні конфіскацію майна корупціонерів та запровадили винагороду для викривачів корупції. 

Черговим кроком на шляху боротьби з корупцією стало створення Вищого антикорупційного суду, його розвантаження від розгляду малозначущих справ, запровадження сприятливих умов роботи цього важливого органу боротьби з корупцією, особливо - на вищих рівнях державної влади. Наша команда також перезавантажила Державне бюро розслідувань, зробивши його абсолютно незалежним у своїй роботі і від політиків, і від нечистих на руку чиновників. Перезавантажили ми й НАЗК, а Національне антикорупційне бюро завдяки нашим зусиллям нарешті отримало повну оперативну самостійність, чого не було аж з 2015 року! Тепер цей орган має можливість самостійно здійснювати необхідні заходи - від співробітництва з міжнародними партнерами до прослушки, а раніше змушене було звертатися за посередництвом до СБУ чи МВС. Ми усунули ці штучні, на мій погляд, перешкоди в роботі НАБУ. Чому ж тоді суспільство не бачить переконливих результатів роботи антикорупційних органів? Це питання досить часто задають і журналісти, і пересічні громадяни. Та адресувати його, мабуть, таки варто очільникам НАБУ і САП. Хоча, переконаний, варто зазначити, що у боротьбі з топ-корупцією конче необхідно мати абсолютно обгрунтовану документально доказову базу, адже у топ-корупціонерів і адвокати «топові», які у своїй сфері є фахівцями найвищого рівня. Тож прокуратура має відпрацьовувати бездоганно, а ми, на жаль, чомусь такої бездоганності в роботі прокурорів часто не бачимо, більше того, інколи навіть трапляється зовсім навпаки, коли прокурори у - вдумайтеся! - захисті підозрюваного у корупційних діях перевершують навіть його адвокатів! Саме тому зараз наша команда здійснює кадрове перезавантаження прокуратури через проведення атестації. Цю непросту роботу почав робити ще Руслан Рябошапка, зараз її продовжує новий очільник Генпрокуратури Ірина Венедиктова, яка, думаю, цілком впорається і з реформуванням прокуратури, і з доведенням до законних і справедливих судових вироків по найбільш резонансних справах, чого від її попередника ми так і не дочекалися, і саме тому довелося провести кадрову перестановку .

    Стара корупційна система і досі продовжує опиратися , використовуючи різні засоби - бруд на адресу і Президента, і нашої команди продовжує литися рікою з екранів олігархічних телеканалів, крім того,чи не в кожному законопроекті наш Комітет видаляє положення статей, на перший погляд досить безневинних, за якими насправді ж стоять спроби узаконити ту чи іншу корупційну схему. Втім, можу запевнити: оскільки через наш Комітет з питань антикорупційної політики проходять усі ,без винятку, заеонопроекти, жодної корупційної лазівки ми не пропустимо! Тож не варто навіть пробувати грати «в темну»!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.