Чергові примарні шанси ВО "Свобода"

20 червня 2019, 09:53
Власник сторінки
журналист
0
51

Майбутнє фіаско свободівців

Керівники "Свободи" запевняють, що партія на майбутніх парламентських  виборах уникне серйозних негараздів. Проте, про набрані на виборах 2012 року "Свободою" 10% голосів виборців вже можна забути.

Якщо у нинішньому парламенті "Свобода" має сім депутатів, то у наступному скликанні їх буде ще менше. Надія тільки на самовисуванців. Показово, що більшість депутатів-свободівців обралися не у Західній Україні, як раніше, а в Центрі.

            Проте, Руслан Кошулинський запевняє, що поразка на майбутніх парламентських виборах ніяк не вплине на партію і головне завдання "Свободи" у майбутньому парламенті буде  поширення націоналістичної ідеології.

Олег Тягнибок, як і більшість найвідоміших партійців, до Ради і цього разу не потраплять і це вже очевидно. Проте, для  "Свободи" навіть за таких  результатів буде далеко не все втрачено. "Свобода" має електоральне регіональне ядро та розгалужену регіональну партійну мережу". На сьогодні, основний кістяк "Свободи", складають ті самі сім мажоритарників. Саме ці сім мажоритарників у парламенті всі п"ять років намагалися нагадувати виборцям про партію "Свобода" і очевидно, що після виборів  свободівці і надалі балансуватимуть між вулицею і парламентом.

Результати попередніх опитувань  свідчать, що "Свобода" частково здала свої електоральні позиції навіть на Заході України, де їхні голоси дісталися "Слузі народу".

"Свобода" була у владі, але після її "плідної" співпраці з режимом Януковича вона втратила довіру виборців. І навряд чи після кількох років роботи цієї партії в Раді, виборці можуть повернутись до неї обличчям. І відмова парламентарів від повернення до 3-4% прохідного бар’єру, шансів  у ВО "Свободи" пройти до ВРУ немає взагалі. У самій "Свободі" звичайно сподіваються повернути виборця проте, марно. І головна причина цьому, в тому що люди вже не вірять в ідеологічність партії "Свобода". На виборах Президента України представнику від "Свободи" Р. Кошулинському виборці дали чітку оцінку. Крім того, на минулих виборах виборці так само "декласифікували" брата Олега Тягнибока Андрія, колишнього губернатора Львівської області Ірину Сех та легендарну Ірину Фаріон, які з тріском програли округи на Львівщині. Цей феномен можна пояснити певною втомою західноукраїнського електорату від радикальної націоналістичної риторики.

Тому побажаємо ВО "Свободі" успіхів. Настав час не декларувати, а робити. А у свободівців із цим проблема, бо потрібно встигнути награбувати та збагатитися нехай і під патріотичними гаслами.  

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.