Кілька слів про призначення генерала Хомчака начальником Генерального штабу

24 травня 2019, 13:46
Власник сторінки
0
112

Призначення генерала Руслана Хомчака Головнокомандувачем ЗСУ, начальником Генерального штабу України для мене, як і для багатьох бійців, що пройшли Іловайськ, є дуже хорошею новиною.

Генерал Хомчак - порядна і хороша людина, професійний військовий до мозку кісток.

Познайомився з ним при поануванні атаки на Іловайськ. Від батальйону «Донбас» я був направлений в його штаб для узгодження плану сумісних дій по звільненню Іловайська. 

І тому. Хомчак був не просто прямим свідком Іловайських подій серпня 2014 року, він був їх безпосереднім учасником в якості командувача сектором. Хомчак - це людина, яка віддавала наказ на захоплення Іловайську, наказ, який він отримав від свого командування і який ми виконали. 

Я вже неодноразово згадував, що на самому плануванні генерал Хомчак наголошував, що його постійно «кваплять» із звільненням Іловайська, його керівництво. 

Далі сталося те що сталося. Повністю захопити Іловайськ не вдалось. І був зелений коридор... Хомчак, володіючи повною можливою на той момент інформацією про оточення, про присутність військ РФ, про смертельну небезпеку виходу коридором, залишився з бійцями і вдіяв як професійний військовий. Він дочекався команди зверху і віддав команду всім підрозділам «Виходимо з боєм!». Не виїхав раніше, не вивіз штаб, не покинув бійців, а виходив колоною тим шляхом, який пізніше виявився коридором смерті.

Ми неодноразово зустрічались з Русланом Хомчаком після Іловайську. І він обіцяв, що в пам`ять про загиблих бійців, він не змінить покази, які надав військовій прокуратурі у 2014 році, і надасть такі самі покази у майбутньому суді по Іловайській справі.

І тому щиро радію призначенню нового начальника Генштабу України. І сподіваюсь, що тепер ми швидше отримаємо розслідування Іловайської трагедії. Вірю, що ті «говнокомандуючі», що відправили на смерть тисячу бійців, а самі святкували парад у Києві, як і всі інші, винні у цій трагедії, будуть нарешті покарані. 

Слава Україні!

https://www.facebook.com/watch/?v=449940609140392
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Владимир Зеленский
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.