Хто отримає 3 мільйони бюджетних грн. в Покровську

16 квітня 2018, 14:42
Власник сторінки
0
24

Як через Prozorro "пролобіювати"свою фірму

12 березня поточного року житлово-комунальним відділом Покровської міської ради проведений тендерний аукціон по закупівлі послуг з ліквідації стихійних звалищ м. Покровська Донецької області з очікуваною вартістю 3 млн. грн. (запам’ятайте цю суму). 100% - й критерій вибору переможця – найменша ціна.

А тепер питання «на засипку»: хто переміг та на яких умовах? Досвідчений мешканець Покровська одразу вгадає - це підконтрольний місцевій владі приватний підприємець з найбільш невигідною для бюджету пропозицією. Так, вгадали.

Тепер по порядку. Згідно з реєстром отриманих пропозицій та протоколом розкриття поступили заявки від фірм: ТОВ «Данко» (м. Київ) – 2322000 грн.,
КП «Управління міського господарства» (засновник - Покровська міська рада) – 2965860 грн., ФОП Їжак Ігор Олексійович (м. Покровськ) – 2970000 грн. Хто вчив математику одразу погодиться, що ТОВ «Данко» дало найбільш вигідну, а
ФОП Їжак найбільш невигідну пропозицію. Але Їжак переміг. ЯК?!! Як наша влада прокрутила таку оборудку?

Ось як. Пропозиції спочатку закономірно (відповідно до умов торгів) були прийняті від київського ТОВ «Данко» (фірма, стосовно якої вже розслідуються кримінальні справи за фактом ухилення від сплати податків, фіктивного підприємництва та, УВАГА, - розкрадання бюджетних коштів при виконанні робіт на замовлення Служби автомобільних доріг Донецької області). Особистість  директора ТОВ - Федорова Юлія Сергіївна підказує, що фірма не випадково взяла участь в тендері - а для того, щоб спеціально програти. Для цього, подала ряд недостовірних документів і, на підставі ст. 30 Закону України «Про публічні закупівлі», 28 березня її пропозицію прогнозовано було відхилено.

Друге по ціновій пропозиції - КП «Управління міського господарства». Засновник – Покровська міська рада. Пропозиція середня. Тут все ясно і просто –  також «технічний суперник», підконтрольний меру та його оточенню, щоб забезпечити удавану конкуренцію. Як програло? Досить просто: не подало до тендерного комітету і половини необхідних для розгляду документів, у тому числі і ПРОЕКТ ДОГОВОРУ!!! Закономірно, що на підставі положень вищевикладеного Закону, 3 квітня поточного року пропозицію також було відхилено.

І ось переможець - ФОП Їжак І.О. Його пропозиція співпала з ціною замовника (3 млн. грн.). Але такого співпадіння не могло бути і ціну довелось знизити на 3 тис. грн. А цей розмір знижки ніщо інше, як мінімальний крок зниження ціни за умовами аукціону!!! Магія?

І…вуаля: переміг свій. Тепер можна планувати «дерибан» майже «трьох лямів» на 2018 рік. Гроші, напевно, підуть на передвиборчу програму Р. Требушкіна, як кандидата до ВР України від 49-го виборчого округу. Нагадаю: до цього округу входить Покровський район, але не входить саме місто. Тому мешканцям Покровська найближчим часом, «походу»… не світить покращення...   


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.