Кримський народ як опора українського духу в Криму

21 лютого 2018, 20:52
Власник сторінки
0
163

о нас об’єднує один ворог, що наробив стільки лиха нашим народам. Нас морили голодом, вбивали, депортували, але ми не здалися.

Кримський народ як опора українського духу в Криму

Кримські татари. Колись лише згадка про цей народ лякала українців. Набіги, ясир, рабство - все це асоціювалося з татарами. А що зараз? Зараз ми перебуваємо на одній стороні барикад, як колись - в часи Гетьманщини Хмельницького, об’єдналися, забувши про будь-які образи, розбіжності. Бо нас об’єднує один ворог, що наробив стільки лиха нашим народам. Нас морили голодом, вбивали, депортували, але ми не здалися. А по своїй природі ми різні, одні - слов’яни, а другі – тюрки, якось-то порузімилися. Так чому поляки досі не бажають з нами примиритися? Ну це не основна тема статті.

Під час окупації кримські татари чинили опір росіянам. 26 лютого 2014 року увійшов в історії як «День супротиву російської окупації». Татарам вдалося зірвати позапланову сесію парламенту АРК. Спершу здалося, що це перемога, кримські парламентарі здалися і закрили сесію, але на наступний день 27 лютого російський спецназ захопив будівлю парламенту та започаткував нові «порядки» на півострові.

Ці «порядки» руйнують Крим та спрямовані на зниження будь-якого опору. Обшуки в оселях татар стали буденною справою. За час окупації зникло понад 50 представників кримськотатарського населення. Велика вірогідність того, що цих людей вже не має в живих. Постійними залякуваннями, репресіями Росія намагається зачинити рота усім невдоволеним.

Україні та міжнародній спільноті слід жорсткіше ставитися до кримської окупації. Адже стоїть питання виживання цілого народу - кримськотатарського. Хто знає, що прийде в голову «карлику» в Кремлі.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Россия,Крымские татары,Украина-Россия,Путин,Кремль,крымчане,репресії,політичні репресії,Кримські татари,российские войска,Новости Донецка,новости Крыма ,новости Киева,ситуация на границе Крыма,события в Крыму
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.