Будувати в Росії мости - це така традиція

21 лютого 2018, 20:37
Власник сторінки
0
694
Будувати в Росії мости - це така традиція

4 млрд доларів за цю «високо-, нано-, унікальну-, технологічну» потвору. Цифра просто неймовірна.

Будувати в Росії мости - це така традиція


Мости покликанні єднати. Але як не парадоксально це звучить, міст, що будується через Керченську протоку, роз’єднує. Сама історія «Кримського моста» несе в собі розбрат, брехню та катастрофу.

Ідея з’явилася після окупації Криму російськими військами. Багато експертів говорили про неможливість створення даної споруди. Кажуть, що грунти не ті, нібото будувати можна лише на скелястій породі, адже будівництво мостів – це дуже відповідальна справа. Мало того, що його потрібно звести, його потрібно ще й підтримувати в належному стані. А це вимагає шалених витрат. Але цим не злякати росіян. Вони ладні віддати хоч останню сорочку, щоб довести свою «величь» всьому світу.

4 млрд доларів за цю «високо-, нано-, унікальну-, технологічну» потвору. Цифра просто неймовірна. Для порівння: вартість найдовшого мосту у світі у Китаї - Дан'ян-Куньшаньський віадук (між містами Шанхай і Нанкін) становить третю частину від вартості кримського - 1.5 млрд доларів, а вартість одного з найвідоміших мостів в світі - «Золота брама» в Сан-Франциско, із врахуванням інфляції становить лише 400 млн доларів.

Кримський міст це не єдина сумнозвісна ідея в Росії. Можна згадати ще один міст з голосною назвою «Русскій», що сполучає однойменний островз з Владивостоком. А тепер знову цифри: 2 млрд доларів було витрачено, а по мосту щоденно проїжджає максимум 1 тисяча автомобілів. Цар-гармата, найбільша ракета, що не літає, тепер до них долучився міст, по-якому не їздять, і міст, який є самим високовартісним в світі. Ряд чудовий.

Нахабність російських політиків вражає, вони вже сьогодні вказують Україні, якими кораблями перетинати Керченську протоку. Це одна з найбільших проблем для портових міст, що знаходяться на узбережжя Азовського моря. Москва знов демонструє неповогу до міжнародного права. Азовське море це не внутрішній морський простір. За всіма нормами Росія мусила узгодити питання з Україною. Логічно, що після добудови мосту Росію чекають нові санкції.

Питання одне: «Навіщо?! Навіщо створювати стільки проблем. Можливо міст добудується, його відкриють зі всім пафосом, але чи довго він простоїть? Ось це найцікавіше.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Россия,Украина-Россия,Москва,Путин,Керченский пролив,Азовское море,Кремль,крымчане,аннексия Крыма,новости Крыма ,санкции против России,Керченская переправа,Керченский мост,мост в Крым,события в Крыму
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.