"РИБКУ ЛЮБЛЯТЬ УСІ"

05 червня 2019, 10:00
Власник сторінки
0
2091

«Я хочу, щоб було меньше коррупції, або більше можливості брати участь в ній». (Эшли Брильянт)



Нещодавно у Кропивницькому заявила про себе чергова громадська організація «Стоп корупції». Так звана «антикорупційна збірна України» проводить рейди, на їх думку, «особливо уражених» корупцією державних структур та їх окремих представників з вимогами прозорості в роботі установ.

Найгострішим питанням, з якими активісти 30 травня навідались до Кропивницького, стало браконьєрство та незаконний вилов риби в акваторії Кременчуцького водосховища.

Постало питання: «Хто винен?.. І хто це все «кришує?»

І ось, що цікаво! За опублікованими на офіційному сайті результатами роботи Державної екологічної інспекції у Кіровоградській області в рамках операції «Нерест 2019» відомо про постійне проведення спільно із поліцією рейдових заходів щодо виявлення порушень природоохоронного законодавства на водоймах області та вдалі результати цієї роботи.

Але як з’ясувалося, «рибку люблять усі». В рамках заходів по боротьбі з браконьєрством, того ж дня, 30 травня до інспекторів з охорони навколишнього середовища долучилися громадські інспектори та активісти.

Як повідомляє на своїй сторінці Facebook мешканець Світловодська Степан Крайцар (знається у цих питаннях) запланований захід під кураторством начальника відділу державного екологічного контролю природно-заповідного фонду, лісів та рослинного світу Володимира Кріпака був «конфіденційним». Інспекцією планувалося спіймати «велику рибку», а саме затримати на браконьєрстві колишнього інспектора Кіровоградрибохорони Івана Ковніра та діючого інспектора тієї ж структури Сергія Котенка.

І тут сталося диво! Під час рейду обидва браконьєра вчасно втекли з місця злочину. Інформація, як і вода Кременчуцького водосховища, має властивість просочуватись. Зі слів С.Крайцара, начальник Державної екологічної інспекції в області Микола Власенко разом із головою ліквідаційної комісії Державної рибінспекції в Кіровоградській області Тетяною Ціленко попередили своїх підлеглих «інспекторів-риболовів» про наміри їх викриття та затримання. Така дружня послуга обох посадовців ДЕІ пов’язана нібито із міцним ланцюгом корупційного минулого, яке тягнеться аж до міністрів.

З офіційних документів відомо, що Микола Власенко був засуджений до 2 років позбавлення волі за вчинення злочину за ч.2.ст.191 ККУ та відбував покарання у Олександрійському ВЦ. Під покровительством міністерської «криші» М.Власенко, як бачимо, продовжує свій містечковий бізнес.

І знову питання: «Яка ж функція обласної екологічної інспекції, і чому браконьєрство в Світловодську не подолати?»

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: браконьеры,Коррупция в Украине,екологія,коррупционные схемы,громадськість,активісти,екологічна криза,Кіровоград,місцеві громади,браконьерство,громадська організація,Кіровоградська область,Антикорупційне Бюро України,збереження природних ресурсів,держекоінспекція,риболовля
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.