Молдовсько-українські відносини.

02 лютого 2018, 15:53
Власник сторінки
0
147
Молдовсько-українські відносини.

Придністров’я дорівнює Донбас. Чи думали українці в далекому 1990, що виникнення т.з. Придністровської Молдавської Республіки (ПМР).

Молдовсько-українські відносини.


Придністров’я дорівнює Донбас. Чи думали українці в далекому 1990, що виникнення т.з. Придністровської Молдавської Республіки (ПМР), це лише початок агресії РФ по відношенню до колишніх Радянських республік? Риторичне питання… Варто задуматися…

У даному конфлікті українці виступали за Росію, «допідтримувалися»…

Сьогодні Молдова та Україна як ніхто інший розуміють одне одного. Навчені гірким досвідом гібридних воєн із Росією, сусідні країни зрозуміли, що єдиний шлях на сьогоднішній день виживання з таким сусідом – це тісна співпраця у всіх сферах, починаючи з військової та закінчуючи соціальною.

Так протягом останніх років Україна суттєво поглибила взаємодію з Молдовою з метою унеможливити поширення сепаратизму в інтересах РФ з території т.з. ПМР. Зокрема, на прикордонних пунктах з цим утворенням в Україні працюють спільні українсько-молдовські загони, які, серед іншого, блокують ротацію т.з. «Миротворчого контингенту» РФ в ПМР.

Російські військові фактично опинилися в оточені: транзит через Україну і Молдову був закритий.

Також сусіди домовилися про повітряну ізоляцію регіону для представників російської влади.

Такі дії не на жарт розгнівали Кремль, вони висловили занепокоєння концентрацією військових вздовж кордон з ПМР. Зараз т.з. «Придністровська Республіка» погрожує «санкціями». Правда хто кому зашкодить більше?

Після 2014 року українська сторона нарешті зайняла чітку та зрозумілу позицію щодо невизнаної ПМР. Дії, які здійснювали попередні володарі банкової, були схожі на підігрування Росії. При цьому, у міжнародній контактній групі щодо врегулювання конфлікту ми виступали як маріонетки. Сьогодні важливо Україні притримуватися жорсткої позиції щодо цього квазіутворення.

Молдова та Україна це кандидати в Європейський Союз. Перші кроки зроблено, країни підписали угоду про асоціацію та отримали безвізовий режим. Не менш важливим є усвідомлення громадянами обох країн, що тільки разом можна вистояти. І вже банальна фраза - не піддаватися на провокації з боку Росії, адже ворог працює на дестабілізацію ситуації, на підрив довіри між її опонентами.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: конфликт,Украина,Приднестровье,Донецк,Молдова,Кремль,кордон,Донбас,санкції,миротворці,ПМР,військові навчання,Сусіди,Совет Европы,ополчение Донбасса,санкции против России,новости Донбасса,війська,агрессия России
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.