А ЯК ЖЕ КЛЯТВА ГІППОКРАТА?

25 жовтня 2017, 10:46
Власник сторінки
0
85
А ЯК ЖЕ КЛЯТВА ГІППОКРАТА?

Тиждень тому російські видання “РИА Новости”, “Звезда”, “Русская весна”, “Украина РУ” та ін. опублікували інформацію про відмову київського лікаря оперувати жінку по причині її донбаського походження.


Давайте розберемо цю історію детальніше...

Вказані публікації викликали шквал негативних відгуків та коментарів на кшталт “А как же клятва Гиппократа?” і т.п. у глобальній мережі, зокрема, в її російському сегменті. І це зрозуміло, адже журналісти упустили той факт, що мова йде про ліпосакцію — косметологічну операцію для зменшення жирових відкладень на певній ділянці тіла. Тобто, ця операція не націлена на покращення здоров’я жінки, вона просто зробила б менш помітною зайву вагу жінки. А відтак - лікар не був зобов’язаний робити косметологічну процедуру клієнтці (а не пацієнту!).

Сам лікар Д.Козлов на своїй сторінці в соціальній мережі пише: “липосакция — это операция, которая не является жизненно необходимой, и я не нарушил клятву Гиппократа. Не знаю, как для кого, а для меня деньги пахнут”. Також Дмитро зазначає, що причиною відмови в проведенні операції стали негативні висловлювання жінки в бік українців та України, а не той факт, що вона з Донбасу.

Більше того, лікар має право відмовитися від ведення пацієнта відповідно до Етичного кодексу лікаря України “в тих випадках, коли довіра між пацієнтом і лікарем повністю відсутня". А враховуючи те, що у 2014 - 2015 роках Козлов був начальником медичної служби батальйону ЗСУ, нагороджений медаллю "Честь.Слава.Держава", "за мужність, патріотизм і високу громадянську позицію" не думаю, що в жінки була довіра до Д.Козлова.

Тож, тепер ви знаєте правду про “холоднокровного” українського хірурга. Робіть висновки самі. А я його повністю підтримую!

P.S. Вкотре закликаю усіх перевіряти та аналізувати інформацію, яку вам нав’язують. Не дозволяйте комусь себе обманути!!! 
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: врач,донбасс,фейк
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.