СПРАВА RUSSIAGATE

22 вересня 2017, 18:02
Власник сторінки
0
486
СПРАВА RUSSIAGATE

Сьогодні вночі засновник та головний виконавчий директор компанії «Facebook» Марк Цукерберг був у прямому ефірі на своїй офіційній сторінці (https://www.facebook.com/zuck/videos/10104052858820231).

  Відео вже набрало два мільйони переглядів, а це лише початок! Знаєте про що він розповідав? Правильно, про кремлеботів, які дістали не лише українців, вони добралися навіть до Цукерберга. Засновник Facebook заявив, що Росія використовувала рекламу в соціальній мережі, щоб вплинути на останні президентські вибори у США.

Прес-секретар В.Путіна одразу ж відповів на заяву Марка: «Ми не знаємо, хто і як розміщував рекламу в Facebook», що було досить очікувано. Хоча, Д.Пісков зумів насмішити користувачів глобальної мережі, зробивши вигляд, що вперше чує слово «russiangate».

Д.Трамп також у своєму Twitter назвав заяву розробника соціальної мережі «містифікацією». Але у них лише слова, а у Цукерберга докази. Юристи Facebook передадуть інформацію про три тисячі рекламних оголошень протрампівського змісту комітету розвідки Палати представників та Сенату США.

Також, у відео Марк додав: «Ми можемо знайти ще більше доказів. Ми будемо продовжувати співпрацю з урядом. Ми розслідуємо втручання різних держав, включаючи Росію та інші країни колишнього СРСР, щоб зрозуміти, як вони використовували наші інструменти».

Звісно ж, американський сенат нічого не зможе зробити Кремлю, юрисдикція не та. Але уже те, що один з найбагатших чоловіків на планеті заговорив про інформаційну агресію РФ для нас багато що значить.

Надіємося, що співробітники Facebook аналізуватимуть інформаційні атаки російських серверів та аккаунтів не лише в розрізі американських виборів, а ще й зачеплять український сегмент соціальної мережі.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
ТЕГИ: Facebook,Марк Цукерберг,Дмитрий Песков
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.