ПОГОВОРИМО ПРО ОСВІТНЮ РЕФОРМУ

18 вересня 2017, 14:14
Власник сторінки
0
267
ПОГОВОРИМО ПРО ОСВІТНЮ РЕФОРМУ

Хочу закликати всіх перечитати зміни до Закону України “Про освіту” від 5 вересня 2017 року, мене вони приємно вразили.

Нововведення реально забезпечуватимуть висококласний механізм надання освітніх послуг в України. Усі зміни спрямовані на ефективне та раціональне навчання школярів та студентів. Так, навіть якщо навчання буде платним, його ціна буде виправданою. А в більшості випадків, навіть в приватних навчальних закладах дитяча освіта оплачуватиметься державою. Також мені сподобались ініціативи щодо профільної освіти у школах, бакалаврату у ВУЗах, самостійного навчання, навчання дітей з особливими потребами та багато інших нововведень, які “євроінтегруватимуть” систему освіти в Україні. Тепер, основною метою викладання буде підготовка свідомих членів соціуму та висококласних професіоналів своєї справи (а не муштрування дітей задля вивчення ними сухої олдскульної теорії).

Найбільше мене порадували зміни стосовно мови викладання, адже це вбереже Україну від майбутніх “корінних росіян які хочуть бути в складі РФ” і т.п. Таке рішення є правильним і виваженим, адже в України неспокійне геополітичне положення. Україна завжди територіально розділятиме Європу та Азію, Схід та Захід. На території України завжди посягатимуть, адже це найбільша, найродючіша та найпрекрасніша країна Європи (ще й мультинаціональна). Тому, з впевненістю можу сказати, що освітня реформа - це великий крок до збереження територіальної цілісності країни. Взагалі, якби її було прийнято десять років тому, то Крим та Донбас не були б окуповані.

Мене дуже обурила реакція країн-сусідів. Угорщина, Молдова, Румунія, Болгарія, Греція і Росія поспішили висловити своє незадоволення українською реформою освіти. В російському МЗС заявили: “"Головною метою нинішніх українських законотворців є максимальне обмеження інтересів мільйонів російськомовних жителів України, насильницьке встановлення в багатонаціональній державі моноетнічного мовного режиму. Розглядаємо цей крок як спробу "майданної" влади здійснити повну українізацію освітнього простору країни, що прямо суперечить як її Конституції, так і взятим Києвом на себе міжнародним зобов'язанням у гуманітарній сфері”. І знаєте що ми всі дружно відповімо росіянам на це: “F**k off”. В нашій країні демократія! А стосовно “утисків”, то це вони напевно кримських татар згадали. Заявляти таке після анексії півострова та двох областей - вершина лицемірства та цинізму. Але не будемо про це. Заява МЗС РФ лише насмішила українців та світову спільноту))).

Для мене стали відкриттям заяви міністерств закордонних справ країн ЄС. Усі вони стверджують, що закон про освіту порушує права їхніх меншин. Чотири країни вже подали скарги через український закон в ООН, ЄС і ОБСЄ. Угорщина запропонувала П.Порошенку не підписувати закон про освіту, і як би толерантно він не відмовляв, це все одно спровокує потік негативу в бік України.

Проте, кожна з цих країн турбується про свій суверенітет і на власній території здійснює заходи стосовно забезпечення національної державності. Тож, відповідним міністерствам закордонних справ абсолютно зрозуміла освітня реформа України. Усі скарги в європейські інституції були подані виключно для того, щоб мати формальні підтвердження підтримки власних діаспор. Відтак, становище України на міжнародній арені не похитнеться від освітньої реформи. Навпаки, таким чином ми показуємо, що Україна - сильна!!! Сильна для друзів і ворогів! І ті, хто намагатимуться чинити тиск на Україну у власних інтересах - отримуватимуть відпір, незважаючи на їх статус.  

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.