НУМІЗМАТИКА ПО-ОКУПАНТСЬКИ

16 серпня 2017, 17:43
Власник сторінки
7
241
НУМІЗМАТИКА ПО-ОКУПАНТСЬКИ

Поговоримо про нумізматику?

Монети — це одні з найважливіших історичних джерел, що повпливали на знання людством своєї історії. Відтак, ще з давніх-давен правителі зображали на них свій профіль, писали титул та перераховували володіння. За рахунок цього вони засвідчували свої права монарха. Висновок — десь на рівні розвитку монарха стародавніх часів перебуває сьогодні гарант Конституції в РФ. Поясню детальніше...

Кремлю, вочевидь, недостатньо викривлень історії в літературі, російська влада вирішила затвердити свої права на Крим «по-стародавньому», зафіксувавши зображення пам`яток півострова на державних монетах та банкнотах.

Стосовно пам`ятних монет, то такі ще з 2014 року намагалися впарити росіянам та кримчанам. Тоді Банк Росії випустив два види монет, і обидва присвячувались «входженню» півострова до складу Росії. Пізніше, 2015 року, була випущена купюра із зображенням пам'ятника затопленим кораблям і Ластівчиним гніздом, а також монета з Лівадійським палацом у статусі архітектурних шедеврів Росії. У 2016 році з’явились ще дві монети: з видом на Феодосію та з мечеттю Джума-Джамі. Теперішній же рік став надзвичайно “плодовитим” для російського Центробанку, адже станом на серпень було випущено уже 5 монет, зображення яких безпосередньо стосуються півострова. Думаю, не варто додатково пояснювати те, що пам`ятні гроші не користувались попитом серед росіян (і не лише через їх вартість, просто через відношення населення до анексії).

Тепер же банкнотне присвоєння окупованого Криму перейшло на новий рівень адже Банк Росії анонсував виведення в загальний обіг нової купюри з жовтня цього року. Відтак, на банкноті номіналом в 200 рублів буде розміщений згаданий вище пам'ятник затопленим кораблям та вид на Херсонес Таврійський.

Усе це виглядає просто абсурдно, адже ми живемо не в стародавню епоху і монетна політика присвоєння земель не допоможе Путіну зробити півострів російським. Кримський оглядач А.Введенський стверджує, що саме так звані “історичні права” є єдиним аргументом Росії щодо виправдання анексії Криму. А аргумент то слабуватий!

І взагалі, це просто обурливо! Просто так взяти і присвоїти собі все, що будувалось та реставрувалось на території України. Все, що по праву є українськими культурними та історичними надбаннями. До цього неможливо бути байдужим...

Можна лише уявити собі обсяг витрат на такі “культурні заходи”. Не дивно, що прості росіяни не визнають гроші з кримською символікою (пруф - ). Виготовлення однієї банкноти може бути в рази дорожче, ніж її номінал. І навіть зменшення граничної вартості не допоможе. Відтак, знову росіян чекатиме зниження ІЛР. Але керівництву РФ байдуже, вони лобіюють особисті інтереси, а проблеми громадян їх мало хвилюють.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: банкноты,рубль,Крим
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.