Хочуть продати 1 млн. гектарів землі. Можливий покупець – Путін

01 червня 2017, 02:12
Власник сторінки
1
641
Хочуть продати 1 млн. гектарів землі. Можливий покупець – Путін

Зараз через ЗМІ розпочалася шалена кампанія за продаж землі. Аргументація, що українці почнуть жити краще лише після початку продажу землі. Наводяться приклади відкритості ринку землі у країнах Європи

Але ніхто жодним словом не обмовився при подібних аргументах,  що влада в Україні одна із найкорумпованіших у світі.

 Ніхто із прибічників продажу землі не говорить, що в Україні  йде війна із російським окупантом.

 Ніхто із прихильників продажу землі не каже, що в Україні владу тримають кілька кланів чи то пак олігархів. Ніхто із прибічників продажу землі не говорить, що законодавчі  преференції вибудувані на підтримку цих олігархів, а  не спрямовані , як в усьому цивілізованому світі, на підтримку дрібного товаровиробника.

Тож сьогодні про проблеми аграрного сектору у розмові із першим заступником голови Полтавської обласної АФЗ Віктором Галичем

–Що зараз найбільше турбує фермерів Полтавщини?

– Закінчується посівна. Цьогорічна посівна кампанія для аграріїв  виявилася дуже важкою  Із-за примх погоди  частково загинули посіви, тож прийшлося багато пересівати. Із-за заморозків, грунтової посухи багато рослин знаходиться у стресовому стані. До того ж прийшлося сіяти неперевіреним насінням. Дякуючи аграрному міністрові практично знищено контрольно-насіннєві лабораторії, тобто  знищено насінництво в Україні. Державні насіннєві станції зараз на грані виживання. Неможливо отримати сертифікат відповідності. А без сертифіката не можна отримати сортову надбавку. Регулювання цього процесу завжди здійснювалося ефективно. І лише нинішня влада насіннєвим станціям підсунула ось таку «свиню». Зараз вільно по території України гуляє африканська чума. Ми маємо заборону на вивіз своєї продукції за кордон. Ми славилися своєю свининою, а зараз багато ферм на грані закриття.

І от читаєш наші ЗМІ. Що найбільше хвилює владу? Її хвилює не посуха, не заморозки, не загибель врожаю, ні те, що не можна отримати кредити . Нашу владу хвилює лише одне – як продати українську землю.


–Питання продажу землі виникало вже неодноразово? На вашу думку, чому влада так торпедує процес продажу землі?

– Я б поставив ще одне запитання, а  хто найбільше хоче продати землю? Вірно, Петро Олексійович Порошенко. І для цього починають маніпулювати громадською думкою. Під приводом того, що людям потрібно дати право розпоряджатися своїм паєм.

І перш за все хочуть продати державну землю. Зараз першочергове завдання теперішньої влади терміново продати 1 мільйон гектарів української землі. Бо у МВФ сказали, даємо вам транш, але ви повинні розпочати продаж землі. Не почнете продавати, то наступного траншу не буде. А режим Порошенка прекрасно розуміє, що коли до осені не буде траншу, то режим буде приречений на втрату влади. І щоб продовжити своє існування біля державної кормушки керманичі у владі готові на любі дії задля власного зиску. Тож і запустили кампанію по необхідності продажу землі.

Якщо говорити чесно, то режим Порошенка усі реформи провалив. Всі пам’ятають , які були очікування у народу  після революції гідності. І народ би підтримав Порошенка у його реформаторських потугах. Та влада замість реформ почала дерибан коштів і ресурсів,  заводячи все нові і нові корупційні схеми. Щоб в Україні розпочалися реформи, має бути змінено нині діючий режим. Теперішня влада на реформи не здатна. Всі так звані реформи влада перетворила на фейк або на банальний дерибан задля власно зиску. 

А земельна реформа – це реформа, котра торкнеться мільйонів громадян України й може мати дуже  печальні наслідки для майбутніх поколінь українців.. І  цю реформу давати проводити владі, котра має довіру у 3 % населення – це просто злочин. Для чого взагалі у світі проводять реформу? Її проводять в інтересах простих громадян. Вона починається із довіри до влади і діалогу із суспільством.  У нас же діалог по принципу : глухого із сліпим. Влада людей чути не хоче. Про який діалог можна говорити якщо останні 2 аграрні міністри жодного разу не збирали на наради своїх представників у областях. Раніше керівники обласних управлінь сільського господарства раз у місяць збиралися на наради і обговорювалися питання відносно ситуації в аграрному секторі на місцях. Виникає закономірне запитання, а для чого взагалі потрібні аграрні міністри. Для чого вони отримують зарплату? І Кабмін жодного разу аграріїв не збирав. Діалогу влади  із аграріями немає.   Перед власть імущими замаячив привид великого ґешефту від продажу землі і зараз режим Порошенка пре до своєї цілі як бик на червону тряпку.

–Думаєте, що влада не зможе провести ефективну земельну реформу?

Нинішню владу до землі ні в якому разі допускати не можна. У владі керують аферисти, хабарники  і прохіндеї. По всіх рейтингах корупція в Україні просто зашкалює. Тож надати корупціонерам можливість розпоряджатися землею, тобто майбутнім наших дітей і внуків – це однозначно злочин. Нинішня влада – це брехуни і хабарники. Гройсман обіцяв 5 мільярдів допомоги невеликим товаровиробникам, фермерам. В кінці кінців ці гроші віддали найбільшим агрохолдингам. А невеликі товаровиробники, яким якраз вкрай би знадобилися ці кошти, отримали від влади «велику дулю». Крім брехні від влади ми не бачили нічого, тож як такій владі можна довірити  земельну реформу?

В усьому світі держава підтримує малого товаровиробника. У нас же склалася олігархічна система управління.

Зараз йде війна із російським агресором і на фронті гинуть наші хлопці  А наша влада в Україну завела російський капітал. Тож тільки режим Порошенка відкриє ринок землі, в Україну може зайти Путін із своїми ресурсами. І не потрібно тоді йому й воювати, він просто купить українські землі,– пояснює Віктор Галич.

 А  МОЖЕ ЦЕ Й Є СТРАТЕГІЧНІ ТАЄМНІ  ДОМОВЛЕНОСТІ ПУТІНА З ПОРОШЕНКОМ?

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.