ПРЕЗИДЕНТ: НАРОД МАЄ ДОПОМОГТИ ОЛІГАРХАМ ВИЖИТИ

02 квітня 2017, 22:28
Власник сторінки
0
196
ПРЕЗИДЕНТ: НАРОД МАЄ ДОПОМОГТИ ОЛІГАРХАМ ВИЖИТИ

Згадаймо 2014 та 2015 роки. Перемога у війні із Росією кувалася силами волонтерів і просто небайдужих громадян.

Себе піарити не буду. Знаю десятки прикладів, коли людина отримуючи скажімо, 2 тис. грн. зарплати , 200 грн.  віддавала на потреби армії.

А якщо у людини, точніше у наших олігархів,  статки 1 мільярд не гривень, доларів. То це б означало, що десята частина від цієї суми складала б у гривнях біля 250 мільйонів гривень . А 20%, то це вже півмільярда гривень. І залишилося б не лише на хліб із маслом.

УЯВЛЯЄТЕ СКІЛЬКИ НОВІТНЬОЇ ЗБРОЇ МОЖНА Б БУЛО ЗАКУПИТИ ДЛЯ ПОТРЕБ КРАЇНИ ЗА ЦЮ СУМУ. А в Україні ж не один більший і трішки менший олігарх.  А тепер задачка на кмітливість.

Скільки  прикладів можна навести , що олігархи нарівні із своїм народом жертвували на армію? АНІСКІЛЬКИ. Хіба що із натяжкою можна назвати Коломойського. І все.

А тепер ще одна задачка на засипку? А чому?. Бо одна із причин – це менталітет цих олігархів. Назвіть в Україні хоч одного олігарха, котрий чесно заробив свої статки?

Тож злодій навіть колишній навряд чи зможе себе ототожнити із державою, із народом.

Олігархи після блокади так званих ДНР та ЛНР стали на кілька мільйонів біднішими. Хоч бідність як уже було  сказано, поняття відносне. Як на пустому місці до мільярда чи мільйона (це не суть важливо) добавити  нові мільйони. Вірно. Вкрасти у населення. Сіли, покумекали і вирішили, будемо брати абонплату за газ.

Та й це ще півбіди. Прийшли до влади ті, кого до неї привів Майдан. Ніби гарні гасла, гасла правильні. А от потуги щось змінити на краще немає. І починають кожен із місця свого сидіння: Президент, Прем’єр міністр, голова Верховної Ради, Генпрокурор  розповідати , що крадуть мільйонами-мільярдами, а зробити із цим нічого не можемо. Вибачте, народ, ви ж бачите крадуть. Немає грошей у казні. Тому й беремо ми транші, щоб закрити дірки від крадіжок. І придумують схеми продажу землі, продажу права користування газом. А там дивися будемо платити і за право користуватися електрострумом, водою, повітрям.   І ОСЬ ЦЮ ЛАПШУ НА ВУХА НАРОДУ ВІШАЮТЬ ВЖЕ НЕ ОДИН РІК. І виходить, що в перзидента і же з ним увесь час думають, як допомогти бідним олігархам вижити.

ТА ПРИ БАЖАННІ ВСЕ В КРАЇНІ МОЖНА ЗМІНИТИ І НЕ ПОТРІБНІ ЇЙ НІЯКІ ТРАНШІ, ЩОБ СТАЛА ПРОЦВІТАЮЧОЮ. За приклад можна взяти Китай.  Тут у рамках кампанії" Небесна мережа "в період з 2014 по 2016 роки корупціонерів та їхні статки повернули із-за кордону в Китай.

У міністерстві громадської безпеки КНР пояснили, що для повернення втікачів чиновників разом з капіталом була запущена кампанія "Небесна мережа", яка тільки в 2016 році дозволила налагодити зв'язки між 951 збіглим корупціонером в 72 країнах світу.
Китай повернув 2566 втікачів з 90 країн і регіонів світу, а також повернув близько 1,25 мільярда доларів.
1238 корупціонерів повернулися в КНР добровільно, оформивши явку з повинною. А ще 39 втікачів, яких вдалося повернути в Китай, значилися в списку 100 найбільш розшукуваних корупціонерів КНР.
Крім того, як зазначили представники профільних відомств КНР, завдяки кампанії "Небесна мережа" помітно скоротилося число чиновників, які намагаються втекти разом з капіталом за кордон. Якщо в 2014 році було зафіксовано 101 такий випадок, то в 2016 - тільки 19 .

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.