Чи причетний перший номер вінницького "Укропу" до ОЗУ Корбана?

31 жовтня 2015, 19:27
Власник сторінки
0
145
Чи причетний перший номер вінницького  Укропу  до ОЗУ Корбана?

Всеукраїнські видання сьогодні зранку написали, що кандидат у мери Києва, член партії "Укроп" і найближчий соратник олігарха Ігоря Коломойського Геннадій Корбан затриманий СБУ.

Прес-служба СБУ повідомила про спецоперацію через голову департаменту у соціальній мережі:

Гітлянська Олена. Речник в Security Service of Ukraine 


СБУ та ГПУ проводять широкомасштабну спецоперацію у Дніпропетровську! Задіяно більше 500 співробітників Служби. Подробиці за декілька годин. Жодної політики!

Пізніше у прес-службі партії "Укроп" заявили: обшуки пройшли в будинку лідера партії Геннадія Корбана і його хворих батьків, а також вдома у голови правління "Фонду оборони країни" Павла Хазана. "Рано-вранці правоохоронці зламали двері і провели обшук в офісі фонду. Геннадія Корбана затримано. У партії це назвали політичними репресіями", - йдеться у повідомленні "Укропу".


Як відомо, Геннадій Корбан пов'язаний зі справою про зникнення Олександра Величко - директора департаменту корпоративних прав та правового забезпечення Дніпропетровської міськради.

25 лютого близько 12:00 Величко повідомив, що його викликав до себе заступник дніпропетровського губернатора Ігоря Коломойського Геннадій Корбан. Після прибуття Величко в обладміністрацію зв'язок з ним пропав.


Пізніше в інтернеті з'явилося відеозвернення Величко, на якому він звинувачує Корбана у своєму викраденні. Однак існує й інше відео, на якому Величко каже, що влаштував своє викрадення сам.


27 листопада 2014 повідомлялося, що Корбана допитали в ГПУ по трьох справах, одна з яких стосується конфлікту з главою Держземагентства Сергієм Рудиком, дві інших - з дніпропетровським прокурором Романом Федиком.

«Тиск» на партію, про який заявляють «укропівці» ймовірно далекий від політики, дійсно. Адже за політичними кроками підопічних олігарха Ігоря Коломойського - чимало криміналу. Розглянемо ситуацію у Вінниці, де «Укроп» пройшов в результаті виборів до обласної ради.

Раніше, навесні, Корбан серед ніби-то «укропівських міст», називав і Вінницю. Про це він сказав у інтерв’ю сайту РБК-Україна:

«РБК-Україна: В яких ще містах УКРОП розраховує виграти вибори мера?
Геннадій Корбан: Дніпропетровськ.
РБК-Україна: Борис Філатов буде там балотуватися?
Геннадій Корбан: Так. Ще спробуємо свої сили в Луцьку.
РБК-Україна: Це "привіт" Єремеєву?
Геннадій Корбан: Цим займається Палиця, він скоро назве кандидата.
РБК-Україна: У Вінниці не хочете спробувати?
Геннадій Корбан: Спробуємо».

Але Корбан не відкрив жодних карт, щодо того, хто представлятиме партію у відкритих списках у Вінницьку міські і обласну ради. Корбан і Коломойський вели переговори з місцевими активістами, які опинилися поза партійними структурами. У різноманітних джерелах публікувалася інсайдерська інформація, про те, хто може очолити вінницький «Укроп».

В результаті очолив список новоствореного політичного проекту маловідомий Григорій Зозуля. «Темна конячка» Корбана-Коломойського, якщо поцікавитись, виявилася гідним представником «Укропу» - дрібним аферистом, шахраєм, любителем зброї, рейдером-шісткою. Загалом, варто було місцевим журналістам сковирнути паличкою бруд, який налип на імені Зозулі, як з усіх щілей поліз потік бридкої правди.

Ось що писали місцеві ЗМІ про перший номер списку вінницького "Укропу": Фігурант декількох кримінальних справ із купою боргів, – перший номер вінницького «УКРОПу» Григорій Зозуля

Сам Григорій Зозуля, як писали місцеві ЗМІ, себе позиціонував як помічник начальника штабу «Вінницької обласної народної самооборони». На камери журналістів він потрапив під час силового захоплення території місцевого підшипникового заводу. Рейдер (Зозуля тоді брав участь як рядова "торпеда" тобто просто фізична сила, а не організатор) тоді зізнався, що його покликали захищати підприємство від рейдерів, але коли приїхала міліція, довелося піти. Другий раз в пресі про Григорія згадали у зв'язку з цікавими фото, на яких він разом з лідером обласної «Батьківщини» Щербаківською виходить з магазину в Одесі.


У сімейства Зозуль мозок – це дружина, Тетяна Опанасівна Зозуля. Григорій Степанович – радше руки і язик. І своїм язиком він творить дива – заробляє гроші, зв’язки та, схоже, посади.


Офіційно «тимчасово безробітний» Григорій Зозуля і досі є фізичною особою-підприємцем (діяльність не припинено). Основний вид його діяльності – торгівля з лотків.

За адресою, де сама ж і прописана, вул. Космонавтів, 61, кв. 82, зареєстрована перша фірма Зозуль (фактична адреса була – вул. Привокзальна, 9а) – ПП «Алєвтіна». Спеціалізація – охорона, проведення розслідувань та «забезпечення безпеки».


Чимало справ із товстого «кримінального досьє» на Зозулю, яке і досі знаходиться в руках у вінницьких правоохоронців пов’язані саме із діяльністю «Алєвтіни». Але про це – нижче.


Пізніше цю фірму було ліквідовано і коли вже (вкотре) податківці судилися із фірмою Зозуль, то накладати арешт на майно чи кошти за несплачені податки було ні з чого – адже станом на 2012 рік «Алєвтіна» була банкротом без майна.


Але замість цієї фірми за тією ж юридичною адресою тією ж дружиною Зозулі Тетяною була зареєстрована схожа за родом діяльності фірма «Зелений Акр-біз». Співзасновником, а точніше людиною, яка оплачувала апетити сім’ї Зозуль став Маткерим Базарбаєв. У останнього – на той час було теж доволі буремне минуле . Пана Маткерима було засуджено і звільнено з лав Військово-Повітряних сил за викрадення коштів. У часи, коли в середині 90-х військовим не платили заробітну плату, коли їм в прямому сенсі не було, чого їсти, начфін Базарбаєв примудрився вивести і покласти у кишеню кілька десятків тисяч доларів. І це лише ті кошти, які зафіксовані судом!


І ось Зозулі знайшли собі такий ласий шматок грошей – Базарбаєв готовий був вкладати кошти у діяльність фірми, аби заробляти більше. Зозулі з нього витягували все. А як витягнули – фірму закрили. І знову-таки, не сплативши податків. У 2012 році податківці намагалися у суді стягнути з «Зеленого Акр-Бізу» кошти, та не було з кого.


Розрахунок Зозуль, до речі, був дуже вдалим. Базарбаєв як людина, яка привласнила кошти незаконно, як засуджений за це не став робити скандали і писати заяви – адже писок у пуху в самого був.

Але не так сталося із іншою компаньйонкою Зозуль. Аліна Козицька все ж подала до міліції на Григорія Зозулю. І навіть (хоч і не з першого разу, бо в Зозулі знайшлися впливові для місцевого рівня знайомства) справу почали розслідувати – за статтею «шахрайство». Виманив Зозуля у колишньої компаньйонки немало – на двісті тисяч гривень (у цінах 2011 року). Він примудрився навіть такі речі, як ноутбук та золотий ланцюжок. Комп’ютер Григорію «терміново знадобився» для роботи, а про ланцюжок він наплів амурних історій і жінка повірила.


Справа про шахрайство Григорія Зозулі – досі не закрита. І це питання до правоохоронців, чому.
 
Кілька років після цих подій Григорій Зозуля був у прострації, займався маленькими аферами. Але настав його зоряний час. Після Майдану численні псевдо "самооборони" почали займатись рейдерством та бандитизмом. Особливо на Вінниччині прославилась Самооборона імені Олександра Толмачова, відомого як Нео. І хоча формально Григорій Зозуля рахувався як член Самооборони під керівництвом Ігоря Алексєєва (начальник облавтодору, йшов до облради у списках «Батьківщини»), він був шісткою саме у Нео.

Найгарячіші події – окрім бою за ГПЗ, пострілів посеред білого дня у айдарівців та викрадення техніки із комп’ютерного клубу – це події у Ямполі. Там Григорій Зозуля, майбутній перший номер вінницького обласного УКРОПу чудив, наче молодий. Так, що аж під час активності примудрився загубити паспорт.


Маючи любов до зброї, особливо вогнепальної, Зозуля без дозволів таскає її з собою повсюди. Наприкінці 2014 року його зупинила ДАІ і знайшла у нього пістолет. І навіть за цей факт, зафіксований і задокументований, Зозуля не поніс відповідальності – справі хід не дали.
 
Взагалі, знайомі із політикою люди кажуть, що насправді Григорій Зозуля – просто ширма, протеже Толмачова, лялька, якою Нео керуватиме задля просування своїх інтересів у обласній раді. Звичайно, як простий кандидат Зозуля не набрав би потрібних відсотків і не потрапив би до облради. Тому єдиний вихід – це було ставити його першим номером, стовідсотково прохідним.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.