Київське вбивство правоохоронців: слід веде у Вінницю, до подій 6 грудня?

05 травня 2015, 17:32
Власник сторінки
0
475

Вінниця знову «прославилася» завдяки місцевим «активістам-революціонерам». Якщо раніше вони обмежувалися штурмом адмінприміщень та дрібними провокаціями, то зараз взялися до зброї і вибухівки.

В ніч на 4 травня біля будинку по вул. Малишка, 17, сталася стрілянина, внаслідок якої загинули 37-річний Юрій Христинок та 36-річний Юрій Романенко. Обидва служили в полку міліції спеціального призначення столиці. Важко поранені ще троє: двоє бійців цього полку та один патрульний з Деснянського райвідділу міліції. Полк спецпризначення – це колишній "Беркут". Сліди цього злочину ведуть у Вінницю, до людей, які називають себе «активістами Майдану», «справжніми патріотами».

Отже, як стало відомо, четверо вінничан серед них троє встановлені: «псевдо» «Морган», «Гесс» і «Віта». Четвертий з них робить зізнання записане на міліцейському відео. Вони пограбували АЗС в Деснянському районі. Забрали всю касу, аж 823 грн. Підрозділи МВС та ДАІ намагалися їх затримати. На вимогу зупинитися, з підозрілого автомобіля почали стріляти. В результаті загинули двоє правоохоронців - 37-річний Юрій Христенок та 36-річний Юрій Романенко. Обидва служили в полку міліції спеціального призначення столиці. Важко поранені ще троє: двоє бійців цього полку та один патрульний з Деснянського райвідділу міліції.

На відео четвертий затриманий зізнається, що пограбування АЗС було не головною ціллю. Вони мали скоїти низку терактів у Києві на травневі свята, чи на свята пам’яті і перемоги. Він каже, що в АЗС, яке передувало вбивству правоохоронців, брали участь четверо людей. Називає всіх, хто був із ним. Це він, «Морган», «Гесс» та «Віта». Всі приїхали з Вінниці. Планували стріляти в людей і кидати в натовп вибухівку.Під номерами ПТН-ПНХ у синього мікроавтобуса "Фольксваген" були вінницькі номера – АВ 6359 ВТ.

Завсідники соцмереж живо відреагували на новину і додали цікаві деталі: «Морган» - це колишній боєці полку «Азов», «Віта» - нібито колишній снайпер «Айдару», ( що є сумнівно на думку реальних бійців «Айдару», які називали багатьох «активістів» фото-туристами, що приїздили в «Айдар» заради декількох потрібних світлин для соцмереж) і її приятель з псевдо «Рудольф Гесс». «Народна Воля» - керівник відомий Денис Котов до складу організації якої входила «Віта» вже засвітилася декілька раз у сумнівних акціях. В останнє – під час штурму Вінницької ОДА і облради 6 грудня.

Саме тоді вінницькі активісти і партійці з «Народної Волі», «Свободи» і «Батьківщини» вирішили ні з чого штурмувати адмінбудівлю. Тоді Вінниця вкотре потрапила в зведення російських пропагандистських каналів. А двох «активістів» штурму, Юрія Павленка (Хорта) та Януарія Шостака оголосили в розшук. «Хорта» по гарячим слідам затримали правоохоронці, Шостак (депутат облради від ВО «Батьківщина») подався у біга. Говорять, що нині він перебуває у Криму. «Хорт», Шостак, «Віта» та інші учасники і організатори штурму, серед них адвокат Валерій Палій, що зараз захищає «Хорта» у суді, виправдовували штурм адмінприміщень 6 грудня 2014 року тим, що серед міліціонерів, що стримували активістів, є колишні співробітники «Беркуту».

«Я не був активним учасником, але був свідком. До нас вже приїхали хлопці з батальйонів „Донбас”,і „Айдар” і „Київ-1”, щоб боротися з сепаратизмом. Бігали по Вінниці, шукали, але не знайшли сепаратистів... Я думаю, це просто по-свинськи, що влада не хоче діалогу, що виставляє стінку силовиків перед народом. Люди ж прийшли спитати про результати. Вони мають право спитати. І яку отримали реакцію? Знов те саме - міліцейські кийки, сльозоточивий газ, репресії активістів. Мені це нагадало події річної давності, коли студенти вийшли спитати, чому в нас немає асоціації з Європою. Так і тут», - сказав після штурму , активіст Денис Котов ( партія «Воля») в інтерв’ю одному з вінницьких видань. І додає:

«І це не дивно, що на вотчині президента така ситуація виникла. Всі чекають прогресу в першу чергу від цього регіону, тобто наші люди мають себе за еталон того, які реально зміни мають відбуватися в країні. Звідки ці зміни мають початися, якщо не з Вінниці?»

І от 4 травня «активісти» ці «зміни» почали. Зі зброєю, з вибухівкою, з убивства і поранення міліціонерів. Бо, бачиш, вони вважають, що саме ці міліціонери і є колишні «беркутівці», що вбивали людей на Майдані. Так просто собі вирішили. Без слідства і суду. І почали їх карати на смерть…

Вінницькі «люстратори» «Хорт», Котов, Палій, Маліновський (який має досить тісні стосунки з певними російськими структурами про що одразу після штурму ОДА 6 грудня натякав екс-губернатор області пан Олійник), Кудіяров, Шостак та інші можуть бути задоволені: їхні сумнівні тези про необхідність «народної люстрації» будь якою ціною, навіть ціною життів не осуджених людей, попали у благодатний грунт. За цими «люстраторами» йдуть справжні терористи: «Морган», «Гесс», «Віта».



Тож, дивіться російське ТБ. Там знову буде про Вінницю і місцевих «активістів»…


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.