Нові реалії правовідносин

11 серпня 2015, 16:51
Власник сторінки
Маркетолог, Пиар-менеджер, Адвокат
1
931
Нові реалії правовідносин

Антон Геращенко проповідник нової поліції

Народний депутат України за посвідченням, а за покликанням спікер міністра МВС, Геращенко Антон, відписуючись у своєму аккаунті в Facebook, виклав цікаву історію про перевірку документів у нардепа Мельничука. Ось коротка витримка з тексту: «Вчора в Києві поліцейський патруль вирішив перевірити документи у водія автомобіля Lexus RX 350, який є одним з найбільш схильним до ризику бути викраденимПосилання на публікацію тут. Отже, поліцейський патруль вирішив перевірити документи? А чи має поліцейський на це право? Для наочності прикладу звернемось до Закону України «Про Національну поліцію», (п.п. 3, 4 ст.35), де вказано що, поліцейський може зупиняти транспортні засоби у разі:

3) якщо є інформація, що свідчить про причетність водія або пасажирів транспортного засобу до вчинення дорожньо-транспортної пригоди, кримінального чи адміністративного правопорушення, або якщо є інформація, що свідчить про те, що транспортний засіб чи вантаж можуть бути об’єктом чи знаряддям учинення дорожньо-транспортної пригоди, кримінального чи адміністративного правопорушення;

4) якщо транспортний засіб перебуває в розшуку;

Тобто такої підстави як «перевірити документи у водія автомобіля, який є одним з найбільш схильним до ризику бути викраденим» не існує. В реальності всі розуміють, що в даному випадку це була звичайна показова інформаційна пропаганда «ревності» нової поліції. Населення настільники ненавидить нардепів, що навіть таке «постановочне» затримання сприйме за перемогу нової влади. Але представникам пост-майдану потрібно зрозуміти - успіх приходить до системності, а право - це є інструмент створення умов, а не метод маніпуляцій.

P.S. Цікаво, до набуття чинності Закону «Про Національну поліцію», якими нормативно-правовими актами керувались поліцейські, а також чим передбачений новий формений одяг, тощо? Питання мабуть риторичні, особливо в умовах постійного знущання над законодавством. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: полиция,реформы,реформа МВД,Геращенко
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.