Людмила Щербаківська: «Маніпуляція партійними рейтингами – технологія не нова»

21 вересня 2014, 20:22
Власник сторінки
0
41

Типовий приклад, як за допомогою вибіркової інформації можна обманути читача, необізнаного у тонкощах рейтингів партій – №38 газети «RIA» із публікацією «Хто в партійних списках Раду?».


Типовий приклад, як за допомогою вибіркової інформації можна обманути читача, необізнаного у тонкощах рейтингів партій – №38 газети «RIA» із публікацією «Хто в партійних списках Раду?». «Журналістка спробувала проаналізувати результати соціологічних досліджень, «щодо потенційний фаворитів парламентських перегонів». Але, на жаль, подала читачам газети не всю інформацію, не відмовивши собі у задоволенні прислужитися землякам у вищих органах влади», - говорить Людмила Щербаківська.

Зокрема, у статті використано результати лише двох соцдосліджень, де рейтинги провладного Блоку Петра Порошенка найвищі, а ВО «Батьківщини» - найнижчі. Інші дослідження працівник цього медіа до уваги просто не взяла. 
На час публікації були відомі результати й інших соціологічних досліджень електоральних симпатій українців. Де, зокрема, рейтинг ВО «Батьківщина» коливається від 4,7 до 14,2%.

Так, за даними Київського Міжнародного Інституту Соціології КМІС від 25 липня 2014 року 9,7% виборців голосували б за ВО «Батьківщину», станом на 4 вересня GFK Ukraine отримав рейтинг партії – 13%, а на 5 вересня за даними USS Research волевиявлення за нашу політсилу здійснило б 14,2% електорату. На сайті http://ukraine-elections.com.uaможна ознайомитись із результатами соціологічних опитувань.

Прес-служба Вінницької обласної партійної організації «Батьківщина»

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.