10-й номер у списку «Батьківщини» - вінничанин із «стратегічним» хобі

19 вересня 2014, 21:00
Власник сторінки
0
98

Біографія кандидата у народні депутати України ніколи не передасть всю палітру його життєвого шляху

Біографія кандидата у народні депутати України ніколи не передасть всю палітру його життєвого шляху - сухі рядки не мають емоцій. А ось рідний брат може розповісти багато несподіваного, наприклад, про звичку майбутнього парламентаря «підтягувати» освітній рівень оточення і його «стратегічне» хобі.

Трохи підробиць про вінничанина, випускника 12-ї школи, Ігоря Жданова – ніні киянина і відомого політтехнолога, президента Аналітичного центру "Відкрита політика", 10-го номеру у списках ВО «Батьківщина», розповів його рідний брат Віктор Жданов.

«Я у родині – молодший, тому Ігорю була відведена роль піклувальника – різниця у віці у нас 5 років, тож брат змалечку дбав, щоб я поїв вчасно, потім захищав мене і допомагав робити уроки», - пригадує Віктор. 
Математика, фізика, хімія – братові «двійки-трійки» Ігор, мов чарівник, перетворював на більш високі бали, інколи, навіть «п'ятірки»: ділився знаннями, а натомість вимагав результату і на забував контролювати. Дитинство минуло, а звички – залишились. Віктор зізнається, що брат і зараз у такий же спосіб співпрацює із колегами і підлеглими: передає досвід і спостерігає за інтелектуальним зростанням.

Батьки політика – люди прості: мама, Анастасія Сергієвна, працювала керівником квартирно-експлуатаційної служби, батько - Олександр Ілліч - прорабом на будівництві. Свій будинок за життя так і не побудували – живуть у трикімнатній квартирі на Карла Маркса. Але Ігор виявився амбітним і прагнув кар’єри.

«Брат – типовий приклад, що досягнути можна багато – маючи бажання: 12-ту школу у Вінниці закінчив із золотою медаллю, історичний факультет Київського університету ім. Шевченка – із відзнакою, згодом вступив до аспірантури юридичного факультету цього університету. Від армії – не тікав: мобілізували після першого курсу університету, служив два роки. Із батьками я навіть приїздив до нього на Кавказ…», - розповідає Віктор.

Зараз, за словами брата, Ігор допомагає своїй вінницькій альма-матер, надає допомогу, у тому числі і фінансову. Саме тут залишились гарні спогади: перші успіхи у предметних олімпіадах, перші захоплення – настільний теніс і шахи, як старт у спорті і хобі на все життя.

«У шахи Ігор завжди вигравав, частенько «різалися» із батьком. Але брат весь час був першим. У шахах головне – правильно вибудувана стратегія – Ігорю це вдається», - стверджує Віктор. Брат певен, спрямувавши себе на успіх, у Парламенті Ігор зможе ефективно працювати на країну. 
«Він відноситься до таких людей, які навіть займаючи посаду, завжди простягнуть руку допомоги. Його мета - все, чого прагне кожна нормальна людина для своєї держави», - поручився брат.

За посиланням можна познайомитись з біографією і статтями Ігоря Жданова
http://blogs.pravda.com.ua/authors/zhdanov/view_info/


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Юлия Тимошенко,Батьківщина,списки,вибори,Вінницька область
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.