Людмила Щербаківська: «Наша програма – мир, реформи та нові обличчя в парламенті

16 вересня 2014, 18:18
Власник сторінки
0
92

14 вересня в Києві відбувся XII з‘їзд «Батьківщини», найголовнішою подією якого стало висування кандидатів на позачергові вибори до Верховної Ради

14 вересня в Києві відбувся XII з‘їзд «Батьківщини», найголовнішою подією якого стало висування кандидатів на позачергові вибори до Верховної Ради по загальнодержавному багатомандатному округу (партійні списки) та мажоритарним округам.

Слід зазначити, що Вінниччина на нинішніх парламентських виборах отримала гідне представництво - сім округів та сім місць в списку. Отже повернулись вінничани з Києва сповнені бажання працювати і виконувати завдання, поставлені перед ними лідером партії Юлією Тимошенко.

В своєму виступі Юлія Тимошенко поставила акценти на тих подіях, які відбуваються в Україні та визначила пріоритетні завдання на найближчий час.

Вона сказала, що «сьогодні в Україні війна, сьогодні на наших вулицях, в наших містах, селах, на Сході України їздять російські танки, ходить російська армія».

 Далі Юлія Володимирівна зазначила, що в умовах війни потрібно працювати на випередження.

«Я хочу, щоб сьогодні, коли ми починаємо цей шлях на нову виборчу кампанію, ми розуміли, що це по суті, формування нової армії, яка не гнеться, не зраджує, не ламається, не прислуговує найманцям Росії на Сході. У парламенті мусить бути сформована нова армія тих, хто готовий змінити, переломити, посилити ситуацію на фронтах, зробити державу сильною, як на полі бою, так і в тилу і перемагати заради наших дітей, які сьогодні гинуть, заради наших батьків, які сьогодні відправляють на фронт близьких людей, заради наших дітей, заради всіх. Ми зобов’язані перемагати. І Україна переможе», - наголосила Юлія Тимошенко.

Поставивши стратегічну задачу перед однопартійцями, лідер партії представила «першу десятку» кандидатів на загальнодержавному багатомандатному окрузі. Справжньою сенсацією стало те, що вперше в історії партії очолила список не Юлія Тимошенко, а легендарна льотчиця Надія Савченко.

«Я уступаю перший номер тій людині, яка не просто гідна цього номера. Це сьогодні символ боротьби за Україну в світі, символ жертовності за Україну. Людина, яка знаходячись в ув‘язненні, має мужність ходити з символом України на серці, з прапором України в руках. Вона приходить на судові репресії з гордо піднятою головою. Це справжній Герой України – наша Надія!» - під оплески оголосила Юлія Тимошенко.

Отож віддавши перше місце Надії Савченко, Юлія Тимошенко зайняла друге. В десятку також увійшли: громадський активіст, герой Майдану, боєць батальйону "Азов" Ігор Луценко; голова фракції "Батьківщина" в чинному парламенті Сергій Соболєв, юристка з Кембриджською освітою, учасник організації "Професійний уряд" Альона Шкрум; один з керівників Асоціації сільських та селищних голів Вадим Івченко; заступник голови партії "Батьківщина", екс-віце-прем’єр-міністр України Григорій Немиря. Під номером 8 в списку значиться лідер "Батьківщини молодої" Іван Крулько, номером 9 – представник організації "Професійний уряд", економіст Олексій Рябчин. Завершує першу десятку комендант Майдану, громадський активіст, провідний політичний аналітик України Ігор Жданов.

Таким чином з‘їзд підтвердив, що партія «Батьківщина» не на словах, а на ділі надає можливість увійти до майбутнього парламенту новим людям, які зарекомендували себе фахівцями в певній галузі, або проявили мужність та самовідданість в боротьби за незалежність України, як від внутрішнього ворога – диктатури, так і зовнішнього – російського агресора. Відкривши дорогу молодим, партія «Батьківщина» віддала належне і своїм «ветеранам», тим, хто довгі роки вірили у перемогу добра над злом, демократії над диктатурою. Від вінницької «Батьківщини» до партійного списку увійшли Людмила Щербаківська, Владислав Рой, Олександр Галаченко, Микола Зелінський, Юрій Іорданов, Олександр Злощинський та Сергій Окуленко. З‘їзд «Батьківщини» делегував на позачергові вибори Верховної Ради на мажоритарні округи таких партійців: Наталія Солейко, Сергій Сітарський, Володимир Білоіван, Вадим Кудіяров, Володимир Сірант, Януарій Шостак та Костянтин Якименко. Зазначимо, що робота з‘їзду ще не завершена, тому можливо, що цей список буде поповнено новими партійцями з «Батьківщини».

Прес-слжуба Вінницької обласної партійної організації «ВО «Батьківщина»

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Юлия Тимошенко,Батьківщина,парламент,вибори,Вінницька область,Людмила Щербаківська
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.