Людмила Щербаківська: «Вступ до НАТО – це реальний удар по Путіну»

09 вересня 2014, 17:12
Власник сторінки
0
45

Голова Вінницької обласної партійної організації «ВО «Батьківщина» Людмила Щербаківська очолила делегацію вінничан, які взяли участь в зборах щодо доцільності

Голова Вінницької обласної партійної організації «ВО «Батьківщина» Людмила Щербаківська очолила делегацію вінничан, які взяли участь в зборах щодо доцільності проведення референдуму стосовно вступу України в НАТО. На зборах, які відбулися минулого тижня в Києві, Вінниччину представляли депутати різних рівнів місцевого самоврядування та громадяни, які поділяють ідею вступу України до північно-атлантичного союзу.

Перед учасниками зборів виступила лідер «ВО «Батьківщина» Юлія Тимошенко, яка протягом багатьох років послідовно виступає саме за такий цивілізаційний вибір України, як НАТО. В своїй промові вона, зокрема зазначила: «Велика помилка думати, що НАТО - це лише військовий блок. НАТО - це демократичні стандарти, це правильна і розумна організація суспільства, це сильний і привабливий інвестиційний клімат, це свобода, спокій і мир. Це єдине, що може в стратегічній перспективі назавжди захистити Україну від будь-яких зазіхань Кремля".

Україна двічі стояла на «порозі» НАТО. Вперше, в 2008 році, коли Юлія Тимошенко підписала звернення до Генерального секретаря НАТО з пропозицією, щоб Україні надали план дій щодо набуття членства на саміті НАТО. Тоді проросійські сили «протягнули» через парламент рішення про позаблоковий статус України і шлях до північно-атлантичного блоку, як системи колективної безпеки, нашій державі було закрито. Навесні поточного року, коли розпочалися путінська агресія, лідер «Батьківщини» повторно підняла питання вступу до НАТО. І знову «п‘ята колона» Кремля стала на заваді. Лише війна на Сході об‘єднала і громадян України, і політиків. Зокрема, три колишні президенти України – Леонід Кравчук, Віктор Ющенко та Леонід Кучма – публічно підтримали ідею північно-атлантичного альянсу.

««Бліцкриг» на Сході України не відбувся. Сотні вбитих, поранених та скалічених - ось ціна, яку Україна сплачує за свою цілісність. Я впевнена, що в нинішніх умовах, вступ до НАТО - це реальний удар по Путіну», - підкреслила Людмила Щербаківська.

Очільниця Вінницької «Батьківщини» також повідомила про результати проведення зборів. «Було створено ініціативну групу з 500 осіб, яка займатиметься збором підписів стосовно доцільності проведення референдуму. До ініціативної групи ввійшли і представники Вінницької області. Також учасники форуму одноголосно проголосували за питання, яке пропонується винести на всеукраїнський референдум. Воно звучатиме таким чином: "Чи підтримуєте Ви приєднання України до Організації Північноатлантичного Договору (НАТО) як системи колективної безпеки?"
Залишається відкритим питання щодо позаблокового статусу України. Та і воно може бути вирішене найближчим часом. «Перший крок - проведення зборів - ми вже зробили. Далі потрібно скасувати позаблоковий статус України. Фракція "Батьківщина" наполягатиме на тому, щоб на найближчому засіданні парламенту, проведення якого заплановано на 16 вересня, парламентарі проголосували за законопроект стосовно скасування позаблоковогоо статусу України», - пояснила Людмила Щербаківська.

Хочеться сподіватись, що наші законотворці не розчарують суспільство, і нарешті шлях України до НАТО буде відкрито. 
Прес-служба Вінницької обласної партійної організації «ВО «Батьківщина»
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.