Щербаківська нагадує Гройсману, що на двох кріслах він не всидить

14 серпня 2014, 14:17
Власник сторінки
0
30

ЗВЕРНЕННЯ Шановний Арсенію Петровичу!

Голова Вінницької обласної партійної організації ВО "Батьківщина" Людмила Щербаківська разом з Громадою Вінниччини, занепокоєні порушенням чинного законодавства Вінницьким міським головою, а нині віце-прем’єр-міністром України, Міністром регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Гройсманом Володимиром Борисовичем, написали офіційне звернення до прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка, в якому попросили 
ініціювати та сприяти звільненню, згідно діючого законодавства, міського голови м. Вінниці В. Гройсмана та проведенню у місті виборів міського голови 26 жовтня 2014 року. 

ЗВЕРНЕННЯ
Шановний Арсенію Петровичу!
Наша партійна організація, Громада Вінниччини, занепокоєні порушенням чинного законодавства Вінницьким міським головою, а нині віце-прем’єр-міністром України, Міністром регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Гройсманом Володимиром Борисовичем, відсутністю належного контролю у місті Вінниці за дотриманням ЗУ «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про вибори депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів».

Впродовж п’яти місяців посаду Вінницького міського голови тримає за собою віце-прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. Відповідно до законодавчих положень, щодо процедури звільнення міського голови, зокрема, за умови його дострокового складання повноважень з переходом на іншу посаду, міський голова має написати заяву про дострокове припинення повноважень і подати її на розгляд міської ради. З цього моменту його повноваження як міського голови вважаються достроково припиненими. Але звільненим з посади міський голова рахується з дня прийняття на сесії депутатами Вінницької міської ради рішення, яким береться до відома зазначений факт. Заяву на звільнення з посади міського голови В. Гройсман написав ще 28 лютого 2014 року. Минуло п’ять сесій міськради, але не на одній із них цю заяву не розглядали депутати.
Наразі посада вінницького міського голови вакантна. Але тільки формально, адже по закону В. Гройсман досі мер Вінниці. Відповідно до ЗУ, вибори Вінницького міського голови мали відбутись одночасно із Президентськими виборами. Як у містах Жмеринці, Ладижині, наприклад. Але громаду міста Вінниці позбавили права вибору. Водночас, достойні кандидати на посаду мера у Вінниці є.

Ми вважаємо, що негайні зміни вкрай необхідні, аби переломити ситуацію, що склалася. Враховуючи Ваш досвід, нинішні можливості, як посадовця найвищого державного рівня, просимо Вас ініціювати та сприяти звільненню, згідно діючого законодавства, міського голови м. Вінниці В. Гройсмана та проведенню у місті виборів міського голови 26 жовтня 2014 року. 

Щербаківська Людмила Михайлівна 
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Батьківщина,Володимир Гройсман,Вінниця,Людмила Щербаківська
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.