У Щербаківської підрахували допомогу на АТО

13 серпня 2014, 11:10
Власник сторінки
0
38

Шановні панове журналісти, бажаємо вам уникати спекуляцій на тему АТО і надаємо вичерпну інформацію з приводу допомоги нашої організації.

Вінницька обласна партійна організація «ВО «Батьківщина» постійно надає допомогу на потреби проведення АТО.  Ми довгий час вважали неетичним говорити про нашу допомогу, та, зважаючи на безпідставні звинувачення щодо бездіяльності нашої партійної організації з боку окремих ЗМІ, вирішили оприлюднити деякі цифри. Зокрема, під час прес-конференції у Києві, депутат Вінницької обласної ради Наталія Солейко назвала суму допомоги «Батьківщини», пов’язаної із АТО, -  пів-мільйона гривень. Ця сума була підрахована на момент проведення прес-конференції у Києві – 6 серпня 2014 року. Нині сума збільшилась більш ніж на сто тисяч гривень.

Нижче наводимо цифри та методику, яку ми використовували під час підрахунку загальної суми допомоги.

Депутатами Вінницької обласної ради фракції «ВО «Батьківщина» було передано пораненим, які проходили лікування у Вінницькому військовому госпіталі 35 тисяч грн і 20 тис грн на паливно-мастильні матеріали для військових АТО на суму 10 тисяч грн закуплено берці.

Депутатами Вінницької міської ради та членами бюро міської організації передано матеріальну допомогу пораненим бійцям на Благодійний рахунок Вінницького військово-медичного центру у сумі 25 тис грн.

Депутати Ладижинської міської ради фракції ВО «Батьківщина» зібрали та передали 10 тис грн. Продукти харчування – 1 тис грн (Жмеринська міська партійна організація), 2, 5 тис грн (депутати Ладижинської міської ради фракції ВО «Батьківщина»), 2,5 тис грн (Барська районна партійна організація).

Масштабну допомогу надали депутати  Бершадської міської та районної рад фракції «ВО «Батьківщина», загальна сума склала 71 300 грн. Кошти перераховані на потреби АТО, продукти харчування, засоби гігієни, екіпіровку учасників АТО, лікування бійця батальйону «Айдар», допомогу сім‘ям учасникам АТО (в тому числі і поховання) та тимчасовим переселенцям.

Первинними партійними організаціями Вінницького району зібрано і перераховано для потреб АТО 6 150 грн та продукти харчування (150 кг макаронів, 120 кг круп, вода), а також 7 медичних армійських спеціальних аптечок - сума складає в межах 3 тис грн.

Фракція «ВО «Батьківщина» у Гайсинській районні раді в червні місяці цього року провела збір коштів в сумі 7 203 грн, які було використано на радіостанції. Також 1 300 грн було передано сім‘ї загиблого гайсинчанина Володимира Мухи.

В Іллінцях за ініціативи депутатів Фракції «ВО «Батьківщина» було зібрано 20 тис грн та відправлено продуктів харчування 150 тонн. (Тут і надалі від загальної суми допомоги 30% відсотків  - вклад «Батьківщини».  Вартість 1  кг продуктів харчування розраховуємо за  ціною 1 кг картоплі - 5 грн. Зрозуміло, що це мінімальна сума, адже вартість макаронів, цукру, тушонки значно більша). Тобто сума, в яку оцінюються  передані в зону АТО харчі, складає 750 тис грн. Вираховуємо третину. Таким чином підраховано, що Іллінецька «Батьківщина» надала допомоги в сумі  225 006 грн коштами та продуктами харчування.

У Калинівському районі сума допомоги склала 29,3 тис грн. Ці кошти зібрані депутатами фракції «ВО «Батьківщина» та членами партії. Також було залучено 206 волонтерів з числа членів партії «ВО «Батьківщина» в 50 населених пунктах Калинівського району, які зібрали  готівкою по селам 138 637 грн, по місту Калинівка - 48 226  грн. Також мешканцями району перераховано 295 447 грн. Таким чином загальна сума склала 482 040 грн. Волонтерами  калинівської «Батьківщини» було проведено масштабну роботу. Сума зібраних коштів свідчить про довіру до організаторів акції, адже  люди активніше перераховують гроші, коли знають що вони підуть за призначенням, а не будуть розкрадені.   

Депутати Липовецької районної ради фракції «ВО «Батьківщина» разом із депутатам інших фракцій, зібрали 50 тисяч грн  та передали 50 тонн продуктів харчування. Виходячи з вищевикладеної методики, сума допомоги Липовецької «Батьківщини»  75 015 тис грн. Також липовчани закупили акумуляторні батареї, прилади нічного бачення, каски, бронежилети, комп‘ютерна техніка для військкомату.  (Загальний внесок наших липовецьких однодумців - 104 300 грн )

За ініціативи голови Могилів-Подільської районної ради, голови ПО «Батьківщина» Володимира Сіранта зібрано 64 тис грн. За нашими даними, 19 290 тис грн – внесок саме депутатів та активістів  «ВО «Батьківщина».

У Теплицькому районі депутати-аграрії від «Батьківщини» надавали допомогу продуктами  харчування – цукор, борошно, крупи на суму 10 тис грн. Тиврівська районної ради зібрала та передала 32 тис. грн.30% складає 9,6 тис грн.

            Депутати Тростянецької міської та районної ради фракції «ВО «Батьківщина» разом з членами партії зібрали та перерахували 30 тис грн.

В Тульчинському районі закуплено армійські векселі на суму 13,6 тис грн. У Шаргородському районі депутати від «ВО «Батьківщина» перерахували кошти на рахунок «Матеріальне забезпечення збройних сил України»  9, 5 тис грн, та передано кошти у військкомат в сумі 1 тис грн.

Ямпільською районною партійною організацією «ВО «Батьківщина» було зібрано  кошти  в сумі 4 тис грн.

Таким чином, загальна сума  наданої допомоги за нашими розрахунками на 12 серпня 2014 року склала понад  621 000 грн.

            Також голова Ямпільської районної партійної організації «ВО «Батьківщина» Ірина Кушнір входила до ініціативної групи громади села Дзигівка, яка добилась від приватного підприємства передачі коштів від зібраного на самозахоплених землях урожаю на потреби АТО. Підприємець погодився із аргументами громади та перерахував 100 тис грн. На ці кошти вже закуплено 25 бронежилетів на суму 95 тис грн, а 5 тисяч гривень витрачено на чай та цигарки для бійців, які воюють на Сході країни.

Бронежилети було закуплено й в інших районах. Зокрема, 2 бронежилети  закупили депутати Жмеринської міської партійної організації, 27 бронежилетів закуплено за кошти, які депутати Могилів-Подільської міської ради всіх фракцій зібрали та передали  на рахунок благодійної організації Ветеранів Афганістану «Інтер», 2 бронежилети – за власні кошти придбав депутат Немирівської районної ради фракції «ВО «Батьківщина», 18 бронежилетів, 16 шоломів, 16 балаклав закуплено депутатами всіх фракцій Оратівської районної ради, 2 бронежилети придбали від Чернівецької районної ради.

(Середня вартість бронежилета складає 4 тисячі гривень).

Інформація щодо передачі коштів постійно оновлюється. Вінницька обласна партійна організація продовжує збір коштів на  потреби АТО.

 

Прес-служба обласної партійної організації «ВО «Батьківщина»

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: допомога,Людмила Щербаківська,АТО
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.