В Україні відбувається «ренесанс» людей Януковича

06 серпня 2014, 19:20
Власник сторінки
0
42

В Україні відбувається «ренесанс» людей Януковича, - екс-заступник губернатора Вінниччини

В Україні не тільки не відбувається люстрація чиновників Януковича, але й навпаки, соратники колишнього президента продовжують очолювати посади і керувати життям українців.

Про це сьогодні на прес-конференції  заявила екс-заступник губернатора Вінницької області, голова обласної організації "Батьківщина" Людмила Щербаківська.

Вона зазначила,  що приклад Вінницької  області свідчить, що перезавантаження влади, як того вимагав Майдан,  не відбулось: В Україні відбувається «ренесанс» людей Януковича.

"Ми вимагаємо звільнити керівників департаментів і голів управлінь у місцевих органах влади, які були у Партії  регіонів і виконували вказівки колишнього режиму,  але чомусь так і лишились з посадами при новій владі. Вони займалися збором і відправленням тітушок на Антимайдан – ми маємо про це факти і свідчення. Але ми розуміємо, що голова ОДА не виконує свою волю, він слухає тих,  хто його призначив", - зазначила голова Вінницької обласної організації "Батьківщина".

За її словами, при потуранні центральної влади у області активно розправляються із політичними конкурентами.

Щербаківська розповіла, що з березня працювала заступником голови ОДА з гуманітарних питань. Але 23 червня керівництво ОДА попросило її написати дві заяви -  першу  про звільнення через обрання нового президента, другу – про звільнення за згодою сторін.

"Я не тримаюся за посаду, але, погодьтеся, це що – нормальний спосіб усунення з посади? На запитання, яка причина мого звільнення, губернатор відповів: «Ти  ж сама розумієш". Очевидно, малося на увазі те, що на президентських виборах ми працювали у команді кандидата у Президенти Юлії Тимошенко, а команда, яка перемогла, не може з цим змиритись. Все це схоже на зведення рахунків», - сказала Щербаківська.

Вона повідомила, що її посада досі залишається вакантною.

«Тобто прибрали з політичних мотивів. Хай буде краще ніяк, аніж у владі буде присутня людина, яка входила до команди іншого демократичного кандидата. При цьому соратники Януковича продовжують керувати і Адміністрацію Президента це влаштовує», - наголосила вона.

У такій самій ситуації опинилася і заступник голови облради Наталя Солейко. Колишні регіонали області,  які тепер представляють нові групи в облраді під назвами "Єдність і Солідарність", "Сильна Україна",  тощо – вимагають її звільнення.

"Вони кажуть,  що звільняють мене, щоб начебто зекономити гроші на АТО. Регіоналів залишають, - наголошую. Тим часом саме наша партія найактивніше допомагає землякам-воїнам. Зокрема, відправила матеріального забезпечення на суму понад 500 тис грн",  - розповіла Солейко на прес-конференції.

У свою чергу голова Вінницької  районної ради Сергій Сітарський повідомив,  що недавно вінницькі активісти стали свідками ситуації, коли прес-конференцію одного з начальників управлінь відкривала та сама людина, що керувала інформаційною політикою при людях Януковича.

"Фактично всі лишились. І всі корупційні схеми теж", - заявив Сітарський.

Згадала Щербаківська і про питання виборів мера Вінниці після переходу Володимира Гройсмана на роботу в Кабмін.

"Ми вимагаємо призначити вибори мера Вінниці на 26 жовтня.  Оскільки , місто фактично лишилось без мера. Володимир Гройсман сидить на двох посадах -  і віце-прем'єра у Києві, і  очільника міста у Вінниці. Ми так розуміємо,  що це він готує собі запасне крісло, якщо у нього в Києві не вийде. Але хочемо,  щоб у нас були призначені вибори, як того вимагає закон", - резюмувала Щербаківська.

У свою  чергу громадський  активіст Януарій Шостак розповів,  що багатьом головам районних  рад після президентських  виборів 25 травня пропонують написати заяву про звільнення або скласти партквиток "Батьківщини",  щоб працювати далі.

Присутній на прес-конференції голова Могилів-Подільської ради Володимир Сірант зазначив,  що зустрітися з керівництвом області ради неможливо.

"Підходив під будівлю ОДА, а там тебе зустрічає "Гепард", який складається із легалізованих учасників Антимайдану. На цих людей витрачаються шалені кошти з бюджету області", - резюмував він.

 


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.