Сомалійські пірати на півдні Ізраїлю

31 жовтня 2023, 12:26
Власник сторінки
Инженер технолог ракетного топлива
0
46
Сомалійські пірати на півдні Ізраїлю

А чим будуть зайняті люди в створеній країні?

Викликало усмішку, як деякі країни світу кричать про необхідність створення Палестинської держави. Стільки років багатостраждальний народ Палестини бореться за створення своєї держави, а ось ті й ті проти, і не дають суверенному народу самовизначитися.

Перше питання: А хто хоче самовизначитися? Народ — це все населення регіону чи деякі спритні ділки, які скрізь прагнуть за рахунок поняття «народ» прийти до влади над цим самим народом?

Друге питання: Якщо буде створено Палестинську державу, то на яких теренах? На якихось своїх місцях проживання чи на всіх прилеглих землях?

І третє питання: А чим будуть зайняті люди в створеній країні? Чим займатись у господарському плані? Так само сидіти на міжнародній гуманітарній допомозі? Пан Гутерріш згоден? Чи може будуть брати заручників, як сомалійські пірати, та вимагати за них викуп?

І згадалася мені розмова на ялтинському пляжі в Нижній Ореанді з одним із керівників партії регіонів родом із Луганська. Ще задовго до захоплення Криму і відомих подій на Донбасі.

Усі відвідувачі там знали, що я місцевий. Але той, хто живе в Києві. Хоч і не підтримує їх. З партією регіонів тоді я мав конфлікт, який закінчився моїм виходом з неї.

Так ось цей діяч розповів мені між справою, що ось мовляв, хотіли б вони бути на Луганщині більш самостійними. Аж до створення своєї республіки. І навіть ведуть переговори з цієї теми серед українського керівництва. Але ті, мовляв, уперлися в питаннях пенсій шахтарям. А вони тоді за спеціальним законом «Про престижність шахтарської праці» отримували підвищені пенсії, досить великі порівняно із середніми по Україні. Отож вони хотіли бути більш самостійними чи навіть державою, а пенсії їм мала платити Україна. Як у відомій приказці про ласкаве теля, що двох маток ссе. Звичайне жлобство. Нічого в них не вийшло, а далі понеслось…

І ось через 10 років та сама ситуація, але в Палестині. Те саме: дайте самостійність, що робитимемо не знаємо, але годувати нас таких самостійних будете ви, всі хто довкола. А держава Ізраїль побачить усі принади ЛДНР.

А що буде далі, ми всі бачимо з 2014 року. Ізраїль цього навряд чи хоче. Хто хоче? Такі ж спритні розумники, у яких, як і у сомалійських піратів, в світі вистачає покровителів.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.