Дезінформація російських ЗМІ щодо ЄС та України

29 грудня 2022, 14:52
Власник сторінки
0
30

.

Правдива інформація і російські ЗМІ, ці два поняття не часто  можуть мати синонімічні значення. Ми вже давно, ще починаючи з 2014 року помічаємо, що такого поняття як «свобода слова» та правдива інформація в російських засобах масової інформації не часто має місце бути. А все тому що російському президенту та його прибічникам важливо, щоб його народ не володів правдивою інформацією. Росіяни показали себе занадто довірливими і сприймають новини своїх медійників за істину.
Багаторічний досвід показує, що засоби масової інформації можуть маніпулювати свідомістю, проводити активну чи приховану пропаганду, показувати новини у вигідному для себе світлі. Російські ЗМІ активно поширюють дезінформацію, щодо «прихованого змісту» майбутнього створення окремого суду. Цей, так званий суд, повинен розслідувати російську агресію проти України та українців. Журналісти, які є активними прибічниками кремля, переконують, що начебто Європейський Союз у такий спосіб, намагається прикрити своє втручання до воєнних злочинів на території України, таким чином, наче ініціюючи створення трибуналу над росією. Крім цього, прокремлівські активісти публікують у своїх виданнях, що створення так званого окремого суду, розходиться зі Статутом Організації Об’єднаних Націй. Та ще й додають, що у світової спільноти відсутня доказова база злочинів Російської федерації проти України.
Росія, яка ще з 2014 року не дає мирно та спокійно існувати українському народу, в такий спосіб хоче показати себе майже не причетною до збройних конфліктів на території України. Щоб не намагалися написати проросійські засоби масової інформації, всієї брехні не сховаєш. росія є окупантом, а її армія то «орки» в першу чергу, які безупину порушують норми і стандарти міжнародного права, у збройні конфлікти втягуються звичайні люди, мирне населення, руйнуються будинки, садочки та школи, енергосистема весь час обстрілюється, то про які військові закони і правила може йти мова! 
Так званий «братський народ» (який ще до недавнього часу називало старше, покоління, яке виросло в радянські часи) перетворився на загарбника, окупанта, «орка» та «рашиста». Все, що вони не можуть забрати з собою, вони просто руйнують та знищують. Те ж саме роблять і російські ЗМІ, вони не доносять правдиву інформацію до своїх читачів, а пишуть лише те, що вигідно для «бункерному диктатору».
Заступник очільника МВС росії С. Вершинін навіть сказав, що країни Євросоюзу у своєму русофобському запалі, готові піти на відкрите порушення Статуту ОО та закріплених у ньому повноважень головних органів, на втручання у внутрішні справи суверенних держав. Виникають запитання чи не так?! ЄС навпаки підтримує Україну, хоча б те, що багато наших співвітчизників знайшли прихисток та підтримку саме у країнах ЄС. 
На руках російських окупантів вже стільки злочинів, що вони вже не знають як їм з цього становища вийти, адже вони гадали, що візьмуть Київ впродовж кількох днів, і не очікували, що українці чинитимуть такий опір.  А створення такого органу, який буде розслідувати злочини та вбивства Росії, аж ніяк не суперечить Статуту Організації Об’єднаних Націй. Ще наприкінці листопада стало відомо, що Євросоюз має на меті створити своєрідний трибунал для притягнення держави-окупанта до великої відповідальності за агресію та велику кількість злочинів проти мирного населення.
Дезінформація є величезним маніпулятором свідомістю великої кількості людей, саме цим країна-агресор і користується. Весь час їхні медійники те і  роблять, що періодично виставляють фейки, замість правдивої інформації.  Весь час журналісти (яких язик не поворухнеться назвати професіоналами) друкують чи ведуть репортажі, які зняті на фейкові теми, особливо популярним серед них є те, що «західні країни ігнорують воєнні злочини України та, що не мають доказової бази злочинів, з боку російської сторони». 
Але те, що російські ЗМІ себе просто заспокоюють такими публікаціями, так як правда на боці України і весь світ це бачить, а ЄС активно підтримує нас. Те, що Україна не має «доказової бази» причетності Росії до військових злочинів на нашій території звісно ж фейк, так як міжнародні правоохоронні органи ще, починаючи  з 2014 року розпочали розслідування дій російської сторони та агресії проти України, на територіях Донецької та Луганської областей і АР Крим. 
На сьогоднішній день на території України проводить свою роботу найбільша в історії група експертів Міжнародного кримінального суду.  До цієї групи входять 42 слідчих, судові експерти, допоміжний персонал, які діють спеціально для розслідування злочинів, які якраз підпадають під юрисдикцію органу.  До того ж працює об’єднана комісія ООН,  яка займається розслідуванням та фіксацією злочинів з боку Росії. У жовтні поточного року ця Комісія опублікувала перший звіт, де висвітлені результати розслідування воєнних злочинів у лютому-березні 2022 року на території Чернігівської, Сумської, Київської та Харківської областей.
І що ж наразі може протиставити росія, знову напише, що це все фейк, хоча у висновках звіту Комісії наведені підстави для них, що в Україні зафіксовано багато порушень прав людини і міжнародного гуманітарного права, що скоєно величезну кількість воєнних злочинів, пограбувань, актів мародерства, нападів на мирне населення. росія повинна нести відповідальність за порушення, які виявила об’єднана Комісія ООН.  
Найголовніше для користувачів засобів масових інформацій вміти відрізняти фейкову новину від дійсно правдивої, бачити наявну пропаганду, вміти відчувати маніпуляцію та контроль над свідомістю. Нажаль досі вистачає людей, які сліпо довіряють своїм медіа, не помічаючи агресивну участь російських військових на території України.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.