«Фейкові» новини «фейкової» країни

27 грудня 2022, 08:55
Власник сторінки
0
73
«Фейкові» новини «фейкової» країни

"Фейкові" новини "фейкової" країни

Кремлівські пропагандисти, в порушення будь-яких загальноприйнятих норм здійснення журналістської діяльності, користуються перекрученими фактами, створюючи і поширюючи фейкові новини, з метою маніпулювання думкою населення, тим самим створюючи «сприятливі» для притуплення критичного мислення людей.

Першоджерелами таких фейків є окремі «Telegram-канали», соціальні мережі, засоби масової інформації, які напряму підпорядковуються Міністерству оборони та спецслужбам російської федерації.

Одним з яскравих прикладів такого є нещодавній обстріл центральної частини Херсону російськими окупаційними військами.

Так, в «Telegram-каналі» під назвою «Херсон.ру», одразу після нанесення обстрілу по центру міста, з’явилося повідомлення про те, начебто російські військові завдали удару по місцях дислокації
ЗС України.

Однак, через декілька хвилин, в тому ж «Telegram-каналі» зявилося повідомлення про наслідки масованого обстрілу Херсону зі сторони Збройних сил України РСЗВ «Himars», в якому зазначалося про десятки жертв серед мирного населення.

 Для підтвердження «обстрілів» ЗСУ Херсону, російські військові кореспонденти залучили підконтрольних «експертів» з балістики та почали малювати вигідні їм траєкторії польоту ракет.

Однак, як давно відомо у світі, в т.ч. і в Україні, російські військові вміють воювати тільки з мирним населенням, як це було, починаючи з 2014 року в Донецькій та Луганській областях, у 2015 році у Сирійській Арабській Республіці, де вони своїми діями «стирали» з лиця землі цілі міста та сотнями вбивали мирних жителів.

Варто згадати і українській Маріуполь, в якому росіяни знищили понад 95% житлового фонду міста, а «братські» могили цивільних жителів міста простягуються на кілометри.

В кожному випадку росіяни, за допомогою розгалуженої мережі підконтрольних «ботоферм», розповсюджували фейки про те, що ЗСУ та українська влада вбивають цивільне населення України.

І, на превеликий жаль, більшість рядових росіяни вірять у це, адже, починаючи з 2000 року, коли до влади в російській федерації прийшов Володимир Путін, всі федеральні канали почали працювати на його імідж.

Під час перегляду російського телебачення жодним чином не висвітлюється низький рівень соціального та матеріального становища росіян, низка проблем, які існують у росії, на них транслюються тільки «пабєда» росії над країнами Західного Світу.

Однак, однозначна така перемога закінчиться для російської «еліти» та пропагандистів на лаві підсудних в Міжнародному Суді в Гаазі.

І тоді доведеться згадати все, що накоїла «кремлівська влада» по всьому Світу, в тому числі і в Україні.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.