Antonov Airlines : злети 2021 року.

23 грудня 2021, 16:15
Власник сторінки
Медиатехнолог, журналист, troubleshooter
0
524
Antonov Airlines : злети  2021 року.
Заступник генерального директора ДП "Антонов" - Михайло Харченко

Інтерв’ю Харченка Михайла Григоровича- заступника генерального директора ДП «Антонов» про роботу Авіатранспортного підрозділу «Авіалінії Антонова» в 2021 році.

Л.Д. :Михайле Григоровичу, як Ви  оцінюєте результати  2021 року?

М.Х. :Протягом 5-ти років  як я став керівником авіакомпанії ми створили команду професіоналів і з року в рік наші показники зростали. А 2021 рік став для нас рекордним по завантаженню, нальотах, доходах. В основному це було пов’язано із коронавірусом, який охопив весь світ, а також з ситуацією , яка склалася в Афганістані. На світовому ринку немає компаній, рівних ДП «Антонов» як і в вантажних перевезеннях, так і в розробці літаків.

Ми  охоплюємо всі регіони світу   і , практично, всіх виробників нестандартних вантажів. Окремі контракти в нас є з Сінгапуром  і з Австралією.  Останніми роками «Авіалінії Антонова» потіснили російську «Волгу- Дніпро» не лише з ринку авіаперевезень в інтересах країн НАТО. Все  частіше космічні супутники , найтендітний вантаж,  перевозять саме українські «Руслани». Майже 50% всіх супутниківв світі  перевозимо ми тому, що в нас є спеціальне обладнання , яке дозволяє завантажувати габаритні літаки. І це ноу-хау нашого підприємства. Це робота не одного року наших фахівців  як з комерційної точки зору , так і з загальної організації робіт. Ми показували високий клас і змогли забрати замовлення наших партнерів там, де  Airbus при перевозці своїх супутників в Латинську Америку користувався послугами аших конкурентів. Транспортування супутника, який знаходиться в контейнері, потребує спеціальних умов  : температура, тиск, перенавантаження , з якими літак сідає та злітає. Ми обладнали спеціальною апаратурою контейнер, на якому здійснювалось транспортування   в  супроводі зі спеціалістами Airbus і тут же на комп’ютері розшифровували  і  продемонстрували : подивіться як ми це перевезли, ми не перевищили жодного параметру.

Л.Д.  Михайле Григоровичу , які основні здобутки і проблеми в авіакомпанії Antonov Airlines були цього року?  

М.Х.: Починаючи з 2006 року Україна та NATO продовжують співпрацювати за програмою Strategic Airlift Interim Solution (SALIS), в рамках якої ми  виконуємо стратегічні вантажні авіаперевезення в інтересах країн NATO та ЄС. В кінці  вересня 2021 року я і Сергій Бичков- генеральний директор  ДП «Антонов»- взяли участь в переговорах по продовженню партнерських стосунків з NATO. Ця зустріч відбулася в м. Прага , де були присутні представники країн членів Північно-Атлантичного альянсу і Євросоюзу.

Основний здобуток підприємства «Антонов» в т.ч. і авіатранспортного підрозділу -«Авіалінії Антонова» - це підписання контракту на використання літаків авіакомпанії ДП “Антонов” в рамках програми SALIS.  Контракт між NSPA та компанією “Antonov logistics SALIS GmbH” (ALS), зазвичай, продовжується кожні 3 роки, а в цьому році, вперше за всю історію наших партнерських відносин,  був підписаний на 5 років!

Л.Д.: Можете назвати показники фінансово-економічного стану авіакомпанії за 2021 рік ?

М.Х.:Ми відмовились від послуг двох посередників  і тепер наш комерційний відділ працює із замовниками самостійно. Результати в 2021 році  перевищили всі наші сподівання. Нам вдалося побити власний рекорд і наші фінансові показники стали більше за попередні досягнення на 28%. І це завдяки команді професіоналів «Авіаліній Антонова» , які працюють 24/7 , неважливо день це чи ніч. В нас , наприклад, ніч, а в США – робочий день, або в п’ятницю у нас робочий  день, а в арабському світі - вихідний , а в неділю, навпаки,  вихідний у нас. Я в себе вдома на комп’ютері контролюю хандовер і бачу  коли написаний час відльоту або прильоту і заспокоююсь , коли літак  хвилина в хвилину вилітає.

 

Л.Д.: Михайле Григоровичу, назвіть найбільший вантаж 2021 року і самий незвичний вантаж.

М.Х.: Наші Ан-124 та Ан-225  перевозять різні  вантажі: матеріали , які потрібні для виробництва , щоб не зупинялися конвеєри, маски, засоби індивідуального захисту, тести возили у найвіддаленіші куточки планети.  Замовники у нас із США і з Європи, Азії тобто з усього світу. Найцікавіші рейси , коли перевозять техніку : автомобілі, гелікоптери, частини інших літаків.

Крім того АНи працювали в інтересах країн НАТО та Європейського союзу, коли  ці країни виводили свій контингент з Афганістану. Ми , практично, за три місяці вивезли весь контингент НАТО з Афганістану. В програмі вивозу військ з Афганістану брали участь три «Руслани». Керівництво НАТО прислало масу подяк  за те, що ми змогли чітко і своєчасно виконати програму по  виводу військ. І завдяки високому професіоналізму і довірі до ДП «Антонов» саме  в цьому році НАТО продовжило контракт з нами на 5 років.

 Польоти також здійснювались в рамках програми  SALIS, яку створено для того, щоб десять союзників по НАТО, серед яких Німеччина, Франція і Польща могли швидко розмістити свої  сили та обладнання там, де вони потрібні. З 2019 року ми працюємо в цій програмі самі. Це було серйозне завантаження для  «Русланів» протягом року.

        

У червні  Ан-225 доєднався до перевезень в інтересах НАТО, доправивши в одну з країн Африки– Намібію – 70 т гуманітарного вантажу : маски, халати та багато інших засобів індивідуального захисту від імені Міністерства Оборони Німеччини.

Кожне навантаження і вивантаження літака, яке здійснюється через передню рампу – це багатогодинний процес з безліччю нюансів. Бувають несподіванки, наприклад, коли замовник надав неправильні вихідні дані,  а вантаж треба не просто загрузити , а відцентрувати, щоб у літака не було проблем із злетом і посадкою. Але екіпаж завжди справляється .

Л.Д.: Що очікує керівництво АТП ДП «Антонов» від 2022 року?

М.Х.: Нині ми плануємо глобальне оновлення машин комплектуючими виробницта Канади та США. І першими на модернізацію стануть три «Руслани», які ще не зазнали змін. Плануємо встановити  новий комплекс авіоніки, цифрові монітори, склянну кабіну , сучасні радіосистеми , навігатори та чотири нові двигуни Д-18 3-М з більш кращими екологічними показниками. Усі роботи з модернізації літаків ми плануємо зробити протягом п’яти років. І за рахунок власних коштів, а  це , щонайменше, 10 млн доларів за літак.

Шість «Русланів» і найвеличніша в світі «Мрія»  в небі . Завантаженість літаків видно на електронному табло в моєму кабінеті. «Авіалінії Антонова» працюють як годинник і рейси заплановані вже  на початок 2022 року.

Хочу побажати всім мирного неба  в 2022 році та здійснення Мрій!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
ТЕГИ: авіація,авіакомпанія,авіаперевезення
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.