НАТО ЗНОВУ ОБИРАЄ ЛІТАКИ ДП «АНТОНОВ»

15 листопада 2021, 13:33
Власник сторінки
Медиатехнолог, журналист, troubleshooter
0
1114
НАТО ЗНОВУ ОБИРАЄ ЛІТАКИ ДП «АНТОНОВ»
Генеральний директор ДП "Антонов" -Сергій Бичков на нараді з представниками країн-учасниць програми SALIS в м. Прага , 29,30 вересня 2021 р.

Вперше за багато років плідної співпраці підписано контракт на 5 років з Агенством НАТО з підтримки та закупівель (NSPA) щодо використання літаків АН-124 ДП «Антонов».

Вперше за багато років плідної співпраці  підписано контракт на 5 років  з Агенством НАТО з підтримки та закупівель Support and Procurement Agency” (NSPA) щодо використання літаків АН-124 ДП «Антонов» за програмою Міжнародне вирішення стратегічних повітряних перевезень Strategic Airlift International Solution (SALIS) .

Україна та NATO співпрацюють за програмою SALIS з 2006 року. В рамках цього співробітництва ДП «Антонов» виконує стратегічні вантажні авіаперевезення в інтересах країн NATO та ЄС. У відповідності з контрактними зобов’язаннями ДП надає два літаки Ан-24-100 на постійній основі для виконання авіаперевезень в інтересах учасників програм SALIS.

До цього часу відповідний контракт на використання літаків авіакомпанії ДП “Антонов” в рамках SALIS продовжувався на 2-3 роки. Країни Північного Альянсу та ЄС впевнилися в професійності та надійності  ДП «Антонов»  і  в результаті конструктивних перемовин  між керівництвом  ДП «Антонов» , Antonov Logistics SALIS GmbH та представниками NSPA цього року вперше контракт був підписаний одразу на 5 років.

         30 вересня 2021 р. Генеральний директор - Сергій Бичков взяв участь у нараді з питань виконання стратегічних вантажних авіаційних перевезень в інтересах країн НАТО та ЄС в рамках програми Strategic  Airlift Solution (SALIS) у м. Прага, Чехія. 

Захід був організований Агенством НАТО з підтримки та закупівель NATO Support and Procurement Agency (NSPA).

Основною метою заходу було підведення підсумків роботи за діючим трирічним контрактом між NSPA та компанією “Antonov Logistics SALIS GmbH” (ALS) та підготовка до підписання нового контракту терміном на 5 років.

У нараді взяли участь представники кожної з країн-учасників програми SALIS, генеральний директор ДП “Антонов” – Сергій Бичков, в.о. заступника генерального директора Михайло Харченко, керуючі директори компанії ALS Олександр Гриценко та Андрій Чернявський.

Основну увагу присутніх було приділено виступу Генерального директора ДП “Антонов” Сергія Бичкова на тему “Бачення ДП “Антонов” ефективності транспортних та вантажних літаків, що їх виробляє підприємство та питання щодо літака Ан-124 “Руслан” в контексті наявного ресурсу використання та планів щодо його модернізації ”.

Головний акцент уваги присутніх було приділено саме наявності у літаків ДП “Антонов” достатнього ресурсу для виконання завдань за програмою NSPA на майбутні 5 років та можливості ДП у подовженні ресурсу літаків в подальшому.

Програма SALIS – один з основних напрямків співробітництва України та НАТО , за якою літаками ДП «Антонов»  здійснюються стратегічні  повітряні перевезення вантажів Альянсу.

На додаток  до АН-124-100 «Руслан» за контрактом з НАТО та ЄС можуть залучатись легендарні українські АН-225 «Мрія» та АН-22 «Антей».

Програма SALIS була створена в 2006 році , щоб союзники по НАТО могли швидко направити та розмістити своє майно   та обладнання там, де вони потрібні.

Партнерство  між Україною та НАТО , зокрема,  між ДП «Антонов» та NSPA дозволяє використовувати  потенціал нашої держави для спільних програм з безпекових інтересів. ДП «Антонов» готовий повністю забезпечити  потреби НАТО та ЄС в стратегічних перевезеннях.

Пiдписання 5-ти рiчного контракту з NSPA, свiдчить про визнання НАТО високого рiвня послуг ДП «Антонов» з авіаперевізень та довіри до українського партнера.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
ТЕГИ: НАТО-Украина,Антонов,ДП Антонов
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.