Хмарочос майбутнього: в Нью-Йорку побудують житловий будинок, що поглинає вуглец

27 жовтня 2020, 20:40
Власник сторінки
Віце-президент з питань сталого розвитку Професійної асоціації екологів України.
0
51
Хмарочос майбутнього: в Нью-Йорку побудують житловий будинок, що поглинає вуглец

39% світових викидів вуглецю припадає на будівельну галузь

Для порівняння, авіапром виробляє 2,4%, хоча про вуглецевий слід літаків говорять більше. Компенсувати ці збитки екології дуже важливо, особливо в мегаполісах, де постійно йдуть масштабні будівництва.

Промислові галузі повинні нести відповідальність за скорочення викидів за рахунок інвестицій в поновлювані джерела енергії, енергоефективність, низьковуглецеві технології. Так вирішила вчинити архітектурна фірма Rescubika, яка представила в Нью-Йорку концепт найвищої будівлі в місті, яке не тільки буде житловим, а й зможе поглинати вуглець. Вежа Mandragore спроектована в рамках проекту City of Tomorrow, мета якого - зробити Нью-Йорк до 2050 року вуглецево-нейтральним.

Проект спрямований на те, щоб розширити межі практики сталого розвитку в будівництві, і передбачає, що в майбутньому міські райони стануть набагато чистіше. Візуальний будинок нагадує обриси людиноподібного рослини мандрагори. Вежа імітує природні форми, які вважаються стійкими в природі - це називається біомімікрія і підкреслює зв'язок людини з природою.

Будівля буде поглинати більше вуглецю, ніж виробляти. Звучить і виглядає чудово, але як цього добитися? Команда Rescubika передбачає, що можна взяти найкраще з стійкої архітектури, включаючи сучасні методи пасивного опалення/охолодження приміщень, вибір природних матеріалів і велику кількість рослин 1600 дерев і майже 30 000 кв.м. стін з живих рослин на 160 рівнях.

Концепція також розглядає «енергетичну тверезість» - зміну способу життя людини (жителя цієї будівлі) з метою скорочення вуглецевого сліду. А інтеграція домашніх офісів в план будинку допоможе скоротити поїздки на роботу і викиди.

Хоча подібні концепції засновані на технологіях майбутнього і все ще потребують вирішення безлічі проблем, світ безумовно починає рух в сторону зелених міст. І навіть самий креативний дизайн варто розглянути як можливу реальність в більш чистому світі, ніж сьогодні.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
ТЕГИ: экология,Нью-Йорк,экологическая катастрофа,екологія,екологічна криза
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.