Здайте пластик - допоможіть тваринам!

27 жовтня 2020, 20:44
Власник сторінки
Віце-президент з питань сталого розвитку Професійної асоціації екологів України.
0
36
Здайте пластик - допоможіть тваринам!

Відмінна новина для всіх, хто небайдужий до захисту навколишнього середовища і доль бездомних тварин

У Києві встановили перший автомат-бокс для прийому пластику і допомоги братам нашим меншим.

Бокс знаходиться на вулиці Юрія Іллєнка, 71 (недалеко від станції метро "Лук'янівська") і приймає пластикові пляшки, замість видаючи порцію корму для тварин. А ще в ньому передбачені миски, куди можна налити воду для кішок і собак.

Автомат створили за допомогою платформи Yapomoga, яка займається конвертацією балів з програм лояльності в благодійність.

"З кожною пластиковою пляшкою, зданої в" Япомогабокс ", бездомний кіт чи собака отримають 50 грам якісного корму. Ми розраховуємо на підтримку і увагу з боку місцевих жителів", - розповів директор проекту Руфат Раїм.

За його словами, перший автомат "Япомога" - це пілотний проект. Всередину боксу планують встановити дробарку, а на даху - сонячну батарею для автономної роботи. На боксах з'являться і QR-коди, щоб всі бажаючі могли побачити звіти: скільки пластика автомат отримав на утилізацію і скільки корми видав натомість.

Організатори проекту дали людям можливість зробити дві добрі справи відразу: правильно утилізувати пластик і допомогти тваринам. Я думаю, що це прекрасна ініціатива з великим майбутнім. Хотілося б бачити такі автомати не тільки у всіх районах столиці, а й в інших українських містах.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
ТЕГИ: животные,благотворительность,помощь,зоозахисники
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.