Українці активно вкладають кошти в поновлювані джерела енергії

27 жовтня 2020, 21:08
Власник сторінки
Віце-президент з питань сталого розвитку Професійної асоціації екологів України.
0
26
Українці активно вкладають кошти в поновлювані джерела енергії

Тільки за останні роки сім'ї інвестували понад півмільярда євро в установку сонячних панелей

І тенденція набирає обертів.

У третьому кварталі 2020 року дві тисячі сімей вибрали для себе "чисті" джерела енергії - це + 8%, повідомляє прес-служба Держагентства з енергоефективності та енергозбереження України.

"Починаючи з 2015 року, домогосподарства інвестували в сонячні панелі близько 560 млн євро", - повідомив глава Держенергоефективності Костянтин Гура.

Сонячні панелі загальною потужністю 712 МВт встановили 27 623 приватних домогосподарства. З них 53 МВт додали в третьому кварталі, сума вкладень в цей період склала 40 млн євро.

У 2019 Україна увійшла в топ-10 рейтингу країн, привабливих для інвестицій у відновлювану енергетику, зайнявши 8-е місце (у 2018 році ми були на 63-му). Песимізм геть - ми безумовно рухаємося вперед!

На початку 2020 року Міністерство енергетики України представило концепцію переходу країни на альтернативну енергетику, згідно з якою до 2050 року частка відновлюваних джерел енергії повинна скласти близько 70%.

Радує, що екосвідомість наших співвітчизників зростає, і українці за власною ініціативою, без тиску з боку держави, вибирають "зелені" джерела енергії.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: енергетика,солнечные батареи,екологія
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.