"Ми спостерігаємо екологічний Армагеддон": світове співтовариство б'є на сполох

21 жовтня 2020, 20:10
Власник сторінки
Віце-президент з питань сталого розвитку Професійної асоціації екологів України.
0
39
 Ми спостерігаємо екологічний Армагеддон : світове співтовариство б є на сполох

ООН оголосила, що друге десятиліття поспіль світ не досяг жодної мети по скороченню втрат живої природи, скорочення пластикових і хімічних відходів і збереженню природного місця існування.

«Якщо нас не вб'є COVID-19, то зміна клімату це зробить. Ми вже спостерігаємо версію екологічний Армагедон », - заявили світові лідери на засіданні ООН.

64 лідера з 5 континентів, серед яких Ангела Меркель, Джастін Трюдо, Борис Джонсон і Еммануель Макрон, висловили заклопотаність тим, що людство перебуває в надзвичайному стані через кліматичної кризи на планеті.

Відповідно до мети Паризького кліматичної угоди 2015 року підвищення глобальної температури має бути обмежена 2°C в порівнянні з доіндустріальної часом. Але вчені кажуть, що світ на шляху до сильнішого потепління. Якщо повітря нагріється ще на 0,9°C, крижаний щит Західної Антарктики, що містить достатньо води, щоб підняти рівень світового океану на 5 метрів, досягне точки незворотного танення.

У новому зобов'язанні "Клятва лідерів перед природою" влади країн і Євросоюз на виконання усіх процедур щодо скорочення вирубки лісів, усунення екологічно шкідливих субсидій, припинення нераціональних методів рибальства і переходу до кругової економіці протягом наступного десятиліття.

"Втрата біорізноманіття, деградація земель і океану, забруднення, виснаження ресурсів і зміна клімату прискорюються безпрецедентними темпами. Це завдає незворотної шкоди системам життєзабезпечення та посилює бідність і нерівність, а також голод і недоїдання", - йдеться в тексті зобов'язання.

Все підписали «Клятву» заявили, що ця обіцянка є «поворотним моментом». Відмовилися ставити свої підписи лідери США, Бразилії та Китаю - країн, безпосередньо і сильно впливають на зміну клімату.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
ТЕГИ: экология,эколог,экологическая катастрофа,екологія,екологічна криза,экологические проблемы
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.