EcoBirdy: європейська історія іграшок

17 жовтня 2020, 19:19
Власник сторінки
Віце-президент з питань сталого розвитку Професійної асоціації екологів України.
0
13
EcoBirdy: європейська історія іграшок

А ви знаєте, що 90% пластикових іграшок використовуються в середньому 6 місяців, 80% після цього потрапляють на звалища, сміттєспалювальні заводи або в океан?

І з цим безумовно треба щось робити!

Рішення знайшли творці бренду Ecobirdy з Антверпена. Команда використовує перероблені пластикові іграшки для створення дитячих меблів, прагнучи підвищити «поінформованість про екологічність» юного покоління.

Всі предмети виготовлені з пластикових іграшок і повністю придатні для вторинної переробки. У кожної речі - своя мета. Наприклад, контейнер у формі птаха покликаний привернути увагу до того, що знаходиться під загрозою зникнення птаха ківі, лампа у формі носорога нагадує про тяжке становище цих тварин.

Дебютна колекція Ecobirdy була створена після дворічного вивчення екологічно раціональної переробки пластикових іграшок.

«Ми виявили, що в іграшках пластик використовується більш інтенсивно, ніж в інших споживчих товарах», - кажуть засновники Джоріс Ванбріель і Ванесса Юань.

На виробництві застосовують технології повторного використання пластику, без додавання смол і пігментів. Завдяки ретельному сортуванню, очищенню і подрібненню, на виході пластик не містить шкідливих хімікатів. Процес контролюється людиною, а не тільки машиною. Також Ecobirdy створила систему для збору і переробки старих і невикористаних іграшок.

Ecobirdy вже переробила 25 тонн іграшок і не планує зупинятися.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
ТЕГИ: переработка отходов,пластиковые пакеты,діти
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.