Носити маску чи ні: що радять американські лікарі

17 жовтня 2020, 19:16
Власник сторінки
Віце-президент з питань сталого розвитку Професійної асоціації екологів України.
0
27
Носити маску чи ні: що радять американські лікарі

Якщо більшість жителів планети погодилося з необхідністю дистанціюватися один від одного і використовувати дезінфектори для обробки рук...

Суперечки щодо масок бурхливо ведуться з перших же тижнів пандемії. Носити чи не носити? Захищають чи ні? Ось що говорять в Центрах з контролю і профілактиці захворювань США (СDC).

Не має значення, яке ваше особисте ставлення до носіння масок в громадських місцях - є досить великий пласт людей, які вважають проблему ковід-19 всесвітньою змовою - носіть маски не заради себе, а заради інших людей, які вас оточують. Будьте відповідальними не тільки по відношенню до себе, але і до інших. Це зараз, як ніколи, важливо.
 
"Слід носити маски в громадських місцях і поруч з людьми, які не живуть у вашому домі, особливо коли важко підтримувати соціальну дистанцію в 2 метри", - сказано сайті CDC.
 
CDC рекомендує носити маски всім, крім людей, у яких є проблеми з диханням, тих, хто не може зняти маску самостійно, і дітей до двох років. Уникайте масок з клапаном - вони не фільтрують видих і не захистять оточуючих від хворого. Щиток не замінює маску, але може використовуватися разом з нею.
 
Чому носити маску має сенс:
 
😷 Правильно надіта маска допомагає скоротити поширення коронавируса до 70%. .
😷 Половина заражених може переносити вірус безсимптомно. Маска зменшує ризик.
😷 Попереду сезонна епідемія грипу, і всі поточні правила працюють для його профілактики.
😷 Маска допомагає захиститися від пилу, алергенів і інших шкідливих чинників.
 
Американцям радять використовувати "тканинні захисні покриття". Хірургічні маски і респіратори просять залишити для контактують з хворими і людей з груп ризику. Від себе зазначу, що тканинна багаторазова маска - це ще й екологічно. Я ношу саме такі.
 
Не забувайте мити руки перед тим, як надіти маску, і після її зняття. Не торкайтеся особи, коли знімаєте маску. І будьте здорові.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
ТЕГИ: карантин,маски,екологія,екологічна криза
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.