Zero Waste: як умістити усе сміття за рік в одну банку

12 жовтня 2020, 17:07
Власник сторінки
Віце-президент з питань сталого розвитку Професійної асоціації екологів України.
0
65
Zero Waste: як умістити усе сміття за рік в одну банку

Француженка Беа Джонсон - засновниця концепції Zero Waste ("Нуль відходів"). На своїх виступах вона шокує публіку тим, що виносить на сцену невелику прозору банку. А в ній...

Все сміття, накопичений її сім'єю за цілий рік. Як їм це вдається?

Свідоме споживання завжди цікавило Беа і її сім'ю. Вони сортували сміття, економили воду і електроенергію. Одного разу вона прочитала замітку про систему збирання відходів на заводах під назвою Zero Waste. І задумалася: чи реально звести до мінімуму відходи в повсякденному житті і як це краще зробити?

У пошуках рішення вона згадала, як жила в дитинстві. Сім'я навчилися ремонтувати речі, використовує упаковку багато разів, відмовилася від паперових серветок на користь тканинних. Купують тільки по-справжньому потрібні товари - зазвичай б.у. Додали і інновацій: на даху будинку встановили систему збору дощової води і сонячні панелі.

Свою методику Беа звела до трьох правил:

🟢 відмова від непотрібного - одноразової упаковки, трубочок, рекламних буклетів, пробників;
🟢 обмеження потрібного - не самі необхідні речі краще віднести в секонд-хенд;
🟢 повторне використання - рушників, серветок, шопперов, пляшок, кухлів для кави і т.д.

На питання про те, чи не хотілося їй повернутися до колишнього життя, Беа відповідає, що зараз їй набагато легше. Мало речей - мало прибирання, турботи про зберігання і зношуванні. Крім того, сім'я витрачає на 40% менше. Шкодують про одне: що не почали вести такий спосіб життя раніше.

"Всім нам потрібно мало: трохи одягу, дах над головою і трохи меблів. Коли ти постійно думаєш про речі, це відволікає від справжнього життя", - каже Беа.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
ТЕГИ: экология,экологическая катастрофа,борьба с мусором,екологія,екологічна криза
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.