Наочно про надмірне споживання

29 вересня 2020, 13:41
Власник сторінки
Віце-президент з питань сталого розвитку Професійної асоціації екологів України.
0
27
Наочно про надмірне споживання

1% багатих забруднює планету сильніше, ніж половина бідних жителів планети

Звіт об'єднання Oxfam, що займається проблемами бідності, оцінив викиди груп населення з різними доходами з 1990 по 2015 рік, коли кількість вуглецю в атмосфері збільшилася вдвічі. Враховувалися дані Стокгольмського інституту навколишнього середовища. 

Що з'ясувалося:

🔥 На 10% багатих людей припадає 52% викидів вуглецю. На частку 1% найбагатших припадає 15% викидів - більш ніж в два рази більше, ніж на найбіднішу половину людства (7%).
🔥 Загальне зростання викидів 1% найбагатших людей був в 3 рази більше, ніж зростання викидів найбіднішої половини населення.
🔥 Викидів від діяльності 10% багатих людей буде достатньо, щоб викликати підвищення температури на планеті на 1,5 градуса. Це призведе до незворотних змін клімату вже до 2033 року, навіть якщо всі інші викиди скоротяться до нуля.

"Надмірні рівні споживання багатої меншості підживлюють кліматичну кризу і наражають планету небезпеці. Бідні люди платять найвищу ціну, хоча і відповідальні за найменші обсяги викидів», - заявив виконавчий директор Oxfam GB Денні Шріскандараджа.

Oxfam закликає до збільшення податків на багатство і на викиди вуглецю предметами розкоші (яхтами, приватними літаками, позашляховиками). Доходи пропонують інвестувати в робочі місця з низьким рівнем викидів вуглецю і екологічний громадський транспорт, і допомагати бідним громадам адаптуватися до змін клімату.

«Нам потрібні сміливі і термінових заходів з радикального скорочення викидів, поки не стало надто пізно», - додав Шріскандараджа.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
ТЕГИ: экология,выбросы,экологические проблемы
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.