Літаки майбутнього: Airbus побудує авіалайнери з нульовими викидами

25 вересня 2020, 12:41
Власник сторінки
Віце-президент з питань сталого розвитку Професійної асоціації екологів України.
0
9
Літаки майбутнього: Airbus побудує авіалайнери з нульовими викидами

Компанія Airbus представила три концепції першого в світі комерційного пасажирського літака з нульовим рівнем викидів. Основним джерелом енергії для них стане водень.

«Це історичний момент для сектора комерційної авіації. Я твердо вірю, що використання водню для комерційних літаків може значно знизити вплив авіації на клімат », - сказав Гійом Фори, генеральний директор Airbus.

Три концепції під назвою «ZEROe»:

✈️ Перша - з двигунами турбовентиляторів, нагадує традиційний авіалайнер, вміщує 120-200 пасажирів і розрахований на політ до 3700 км.
✈️ Друга - з турбогвинтовими двигунами, вміщує 100 пасажирів і може подолати 1850 км.
✈️ Третя - літак з унікальним крилом, яке зливається з корпусом лайнера. Він може пролетіти 3700 км і розрахований на 200 пасажирів.

Компанія планує почати комерційні польоти таких літаків вже до 2035 року, а робочий прототип обіцяють підготувати до кінця 2020 року.

Концепція втілиться в реальність за умови, що інфраструктура пасажирських авіаперевезень теж підготується до змін. Буде потрібно модернізувати аеропорти, щоб заправляти нові літаки, і посилити підтримку на державному рівні.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
ТЕГИ: самолет,екологія,екологічна криза,екология
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.