Порушення Мінських домовленостей з боку «ДНР»

17 червня 2020, 13:59
Власник сторінки
0
38
Порушення Мінських домовленостей з боку «ДНР»

«ДНР»

З наших джерел в 1 армійському корпусі народної міліції «ДНР» стало відомо, що 16.06.2020 бойовики 100 омсбр, під командуванням військовослужбовця Збройних Сил Російської Федерації полковника Свірського С.В., в черговий раз порушуючи Мінські домовленості, обстріляли населений пункт Піски, який знаходиться на підконтрольній Україні території. Обстріл вівся з 72,5 мм малогабаритного реактивного вогнемета з термобаричними, димовими та запальними боєприпасами. 
Вказане підтверджує, що бойовики незаконних збройних формувань «ДНР» та військовослужбовці Збройних Сил Російської Федерації, продовжують порушувати Мінські домовленості, якими заборонено застосовувати озброєння вказаного калібру. Представники окупаційної влади в даному випадку діють з метою власної наживи, задоволення своїх власних інтересів та потреб, а не корінного населення Донецької області. Життя, здоров’я та безпека мирного населення, яке мешкає на лінії розмежування, а також військовослужбовців Збройних Сил України, повністю нехтується. 
Складається враження, що перед представниками окупаційної влади стоїть завдання зменшити кількість місцевого населення в населених пунктах, розташованих на лінії розмежування. 
Військовослужбовці Збройних Сил України вогонь у відповідь не відкривали, у зв’язку з тим, що це заборонено Мінськими домовленостями, а також зашкодить життю та здоров’ю цивільного населення, яке мешкає в населених пунктах, розташованих поблизу вогневих позицій бойовиків незаконних збройних формувань «ДНР».

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.