Інформація для місцевого населення

15 червня 2020, 12:57
Власник сторінки
0
42
Інформація для місцевого населення

На території Донецької області продовжують застосовувати заборонені протипіхотні осколочні міни типу ПОМ-2.

Мінськими домовленостями, передбачено заборону на застосовування всіх видів зброї, встановлення нових мінно-вибухових інженерних загороджень та зняття раніше встановлених мінно-вибухових інженерних загороджень у зоні безпеки.

Однак, у порушення Мінських домовленостей, бойовики незаконних збройних формувань «ДНР» та військовослужбовці Збройних Сил Російської Федерації на території Донецької області продовжують застосовувати заборонені протипіхотні осколочні міни типу ПОМ-2. Протягом останніх трьох місяців поточного року зафіксовано вісім таких випадків.

Вказане в черговий раз підтверджує, що бойовики незаконних збройних формувань «ДНР» та військовослужбовці Збройних Сил Російської Федерації, продовжують нехтувати життям і здоров’ям місцевого населення, яке мешкає на лінії розмежування, а також життям і здоров’ям військовослужбовців Збройних Сил України. Бойовиків та представників окупаційної влади на непідконтрольній Україні території Донецької області цікавить лише задоволення свої власних інтересів і потреб, а не потреб корінного населення.       

З метою збереження власного життя, життя рідних і близьких, цивільному населенню на лінії розмежування необхідно проявляти пильність під час пересування населеними пунктами, полями, лісосмугами та поблизу водоймищ. Особливу увагу звертати на предмети схожі на міни. У разі виявлення таких предметів, самим їх не чіпати, а терміново повідомляти військовослужбовців найближчих підрозділів Збройних Сил України або Державної служби України з надзвичайних ситуацій.   

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.