На майдані коло церкви революція іде…»

06 листопада 2019, 07:07
Власник сторінки
0
1242
Владимир Савийский

На майдані коло церкви революція іде…»

На майдані коло церкви революція іде…»
 

Сто років цьому віршу Павла Тичини, а Україну все майданить і майданить.
І дивно пророчим виявився цей вірш, ці «майдани» коло церкви перейшли на саму і до самої церкви. Україну буквально колотить від релігійної нетерпимості, безкарності чиновників, потуранню рейдерам у захопленні храмів. Мимоволі складається враження, що Україна впала у якийсь страшний кошмарний сон і не може прокинутися. Війна, економічні і соціальні негаразди, релігійні протистояння, тощо.
 

Певні представники різних паланок сучасної влади України на містах, взяли для себе, по відношенню до канонічної УПЦ прямо Олімпійський девіз: «Швидше. Вище. Сильніше» Але, нажаль, змагаються не на спортивній арені, а проти Церкви Христової. Хто швидше і зухваліше порушує закон України про невтручання держави у справи Церкви; хто вище підніме свою владну руку, щоби знову і знову вдарити багатостраждальне тіло Церкви, своїми образами, насмішками і тортурами; хто сильніше і гучніше, підключивши креативних блогерів і сучасних медівників, на всі голоси стане «викривати» страшну правду про УПЦ….
 

А дійсно, що приховує УПЦ від громадськості? Можливо ми і насправді чогось не знаємо, в чому вина УПЦ? Та щоби з’ясувати це питання треба просто познайомитися зі світом Церкви. Чому вона навчає, що проповідує, до чого закликає і як живе; які цінності для Церкви є дійсно важливими і які пріоритети у сучасній Україні розглядає УПЦ у вирі тих подій, які вирують навколо неї. І подивитися не очима журналістів, блогерів, інтернетних коментаторів, а очима власного досвіду і переживання.
 

Сьогодні УПЦ звинувачують майже у всіх смертних гріхах. Здається, що всі біди в Україні виключно через УПЦ. Як приклад,нещодавній  візит президента до Тернополя, де представники «Правого сектора» поставили питання про існування у області УПЦ. Ось що хвилює патріотів! Не дороги, не робочі місця, не розвиток інфраструктури, не освіта, а присутність УПЦ. І в чому вина Української Церкви? Що вона проти війни? Що не відповідає сучасним політичним переконанням? Вибачте, але і не буде відповідати ніколи! Церква має відповідати лише одному критерію і по ньому звіряти свій курс — це Христос і Його вчення. Все!
 

Сучасна УПЦ, попри всі звинувачення продовжує і буде продовжувати служити Богу і своєму народові. Її можна закрити і ізолювати, як священика у селі Лука-Мелешківська, не випускали із кабінету сільського голови, вимагаючи віддати церкву, можна поливати брудом, бити, висміювати…Можна. Правду можна розіп’яти , але вона завжди воскресне.
Що можна сказати, не там ви, «борці за правду» шукаєте ворога, не там…
Протоієрей Володимир Савійський..
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.