Черговий обман, на який купились жителі ОРДЛО

28 травня 2019, 19:11
Власник сторінки
0
967
Черговий обман, на який купились жителі ОРДЛО

Декілька черг, немаленькі суми, незрозумілі терміни — така реальність для отримання російських паспортів для жителів ОРДЛО.

До того ж, в різних районах міст діє різна система прийому документів. Ведуть два списка — на “паспорт ДНР” та паспорт РФ, відповідно дві черги. При цьому, ці списки можуть легко “обнулятися” і людям приходиться починати по-новому.

З 29 квітня п.р. співробітниками «міграційних служб» «Д/ЛНР» розпочато прийом заяв на отримання російських документів від жителів ОРДЛО для їх спрямування на розгляд УПМ ГУ МВС РФ по Ростовській області. Але жителі «ДНР» висловлюють невдоволення роботою працівників міграційної служби під час прийому документів для оформлення паспорта громадянина РФ. Зокрема, у відділі міграційної служби Кіровського району м. Донецьк працює лише два співробітники, які приділяють близько однієї години часу на одного громадянина, і це при черзі до 80 осіб на добу. Хоча, за словами «заступника міністра внутрішніх справ, начальника поліції громадської безпеки» «МВС ЛНР» М.Параскєєва, т.зв. підрозділи міграційної служби «МВС ЛНР» планують щотижня приймати до трьох тисяч заяв жителів «республіки» на отримання російського громадянства. Як бачимо, “ожидание” десь дуже далеко від реальності.

За місяць з окупованих територій в Ростов-на-Дону подали документи на отримання російських паспортів чуть більше 500 чоловік, більшість з яких “держслужбовці вищого ешелону”. На початку оголошення процесу паспортизації жителів ОРДЛО російськими паспортами спостерігався певний ажіотаж. На даному етапі, попит на отримання паспорту РФ знизився у зв’язку із достатньо великою вартістю оплати послуг на отримання самого паспорту та супутніх послуг (нотаріальні послуги в т.ч., переклад документів з української на російську мову). Вартість послуг з оформлення паспорту громадянина РФ становить 3650 рос.рублів (1533 грн.), що співмірно з середньою заробітною платою в «ЛНР». Також, серед мешканців ЛДНР подейкують, що сума 3650 руб. - це так звана офіційна сума, яку повинні сплатити. А взагалі послуга обходиться набагато дороже і сягає 10 000 руб.

Серед пенсіонерів теж охочих отримати російський паспорт стало менше, коли вони зрозуміли, що російську пенсію їм платити не будуть, а українську (як вони говорять, “хорошу”) втрачати не хочеться. Очевидно, що “сказочный шулер” одною рукою дає, а іншою — забирає.

Ще одна невиконана обіцянка — це місце реєстрації. Попередньо анонсована інформація щодо проставлення у цьому розділі відмітки у вигляді «Ростовская область г. Луганск…» не відповідає дійсності.

Тому не грійте себе думками, що в Росії краще жити і перед вами відкриваються нові можливості. Можливо, там вам навіть буде важко компенсувати свої втрати! А такий оптимістичний сценарій малюють лише псевдореспубліки, які так і залишуться назавжди невизнаними.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
ТЕГИ: Россия,Путин,паспорт,указ,российский паспорт,ДНР,ЛНР,ДНР новости,ЛНР новости
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.