Видача російських паспортів: слухи чи реальність?

26 березня 2019, 17:24
Власник сторінки
0
469
Видача російських паспортів: слухи чи реальність?

29 березня - - вступить в силу закон, який дозволить президенту Росії визначати іноземців, які мають право отримання громадянства РФ у спрощеному порядку

      У квітні в "ДНР" і "ЛНР" обіцяють почати видачу російських паспортів. Про це росЗМІ заявив військкор Семен Пегов з посиланням на свої джерела. Він заявляє, що поки ця інформація не офіційна. "Інформація підтверджена не як мінімум трьома джерелами, а як мінімум десятьма - як в держструктурах Донецької народної республіки, так і від силовиків ДНР, а також підтвердили російські чиновники і представники інших адміністративних структур, що мають відношення до цієї процедури", - сказав Пегов, який приїхав в Донецьк. Він запевняє, що перша партія бланків російських паспортів вже прибула в Донецьк (в своєму telegram-каналі він називає обсяг в 500 тис. Екземплярів). "В першу чергу ці документи почнуть отримувати представники держструктур, силових структур. Потім вже підуть пенсіонери. Ну, а потім - звичайні громадяни", - запевнив він.
      "Але думаю, що правильніше було б чекати офіційного підтвердження цієї інформації, скажімо, з російської сторони. Адже все-таки не ДНР починає роздавати свої паспорти в Ростовській області, а навпаки. Тому потрібно все-таки заява офіційних російських осіб, будемо його чекати. Не сумніваюся, що найближчим часом такі заяви будуть ... Це буде одним із сюрпризів, які готують проросійські сили на Донбасі і в Україні, і сили тут, по російську сторону", - продовжив він.
       Жителям окупованих територій Луганської та Донецької областей не слід особливо радіти, чуючи обіцянки "ось-ось" роздати їм паспорта Росії. Такі обіцянки стали звичайною практикою і для Кремля, і для окупаційних "влади" "ДНР / ЛНР", до якої вдаються при кожному погіршенні соціально-економічної ситуації на окупованих територіях. Але все це - не більше ніж відволікаючий маневр з метою змусити людей вірити в "світле майбутнє".  Навіть сам екс-командир батальйону "Восток", екс-ватажок "ДНР" Олександр Ходаковський зазначав, що це не буде "повноцінний паспорт". "Численні джерела підтверджують цей намір російської влади. "Звичайно, це не буде повноцінний паспорт держави, що дозволяє користуватися всіма можливостями громадянина Росії - це буде аналог кримського паспорта перших місяців приєднання: ніде в світі ці паспорти визнані не будуть", - повідомив він.

      Таким чином, дії Москви начебто встановлять більш тісні відносини населення ТОТ з регіонами РФ, що свідчить в подальшому про можливу інтеграцію Донбасу, як це відбувалось в Абхазії та Південній Осетії. А от підрозділи міграційної служби в Ростовській області, начебто вже отримали негласну вказівку щодо готовності до початку активізації процесу задоволення клопотань з видачі російських паспортів з числа мешканців ТОТ у ДЛО. При цьому, не зважаючи на декларативну “безкоштовність” отримання паспорту громадянина РФ, заявники все ж мають сплатити певну суму коштів за надані їм “послуги”. Взагалі, подейкують, що людей змушують змінювати паспорти, в противному випадку — не отримають заробітну плату.
       На мою думку, масова “роздача” російських паспортів - це один із способів РФ легалізувати власних найманців, які проживають на ТОТ. Все ж не варто забувати, що видача паспортів населенню ТОТ — це офіційне визнання Росією окупації частини східних областей України. А це неминуче спричинить за собою нові міжнародні санкції - куди більш жорсткі, чим ті, що вже були накладені. Зокрема, слід зауважити, що поява нових громадян РФ - це додаткові соціальні зобов'язання для цієї держави і додаткові витрати з бюджету на зарплати, пенсії, допомоги, фінансування інфраструктури, що не дуже вигідно для Росії, як країни, яка переживає далеко не кращі свої часи.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
ТЕГИ: Россия,паспорт,российский паспорт,ДНР,ЛНР,ДНР новости,ЛНР новости
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.