Провальна спецоперація офіцерів ГРУ Росії

04 жовтня 2018, 16:24
Власник сторінки
0
46
Провальна спецоперація офіцерів ГРУ Росії

Спецслужби Нідерландів запобігли хакерській атаці ГРУ Росії проти Організації по забороні хімічної зброї (ОЗХЗ), розташованої в Гаазі.

Як повідомляється у ЗМІ, російські агенти мали намір роздобути дані лабораторії в швейцарському шпіц, яка допомагає розслідувати хімічні атаки в Сирії і отруєння в Солсбері. Інцидент стався на початку 2018 року. За інформацією представників влади Нідерландів, розвідники виявилися співробітниками ГРУ.

Активність російських шпигунів викликала бурхливу реакцію швейцарської влади, поки більше на дипломатичному рівні. Міністерство закордонних справ Швейцарії в цьому році вже тричі викликало посла Росії в Берні, щоб висловити стурбованість з приводу підозрілих операцій, спрямованих на розташовані в Швейцарії організації, включаючи лабораторію, яка використовується для випробування хімічної зброї. «Швейцарський департамент закордонних справ закликав Росію негайно припинити незаконну діяльність на швейцарській землі або проти швейцарських об'єктів», - йдеться в заяві МЗС. Звичайно, навряд чи це стримає запал російських шпигунів, на кону стоїть дуже багато. У посольстві РФ в Швейцарії, коментуючи публікації в NRC Handelsblad і Tages Anzeiger, очікувано заявили, що російській стороні нічого не відомо про цей інцидент.              

Кібер-операція Росії була націлена на офіс ОЗХЗ (Організація із заборони хімічної зброї), який розташований у Гаазі. У Євросоюзі висловили серйозне занепокоєння у зв'язку із причетністю російських спецслужб до кібератаки, оскільки організація розслідує хімічну атаку проти колишнього агента Сергія Скрипаля в Великобританії та передбачувані хімічні атаки в Сирії. До того ж російські агенти мали при собі спеціальне обладнання для проникнення в комп'ютерні мережі.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.